• Haberler
  • Genel
  • Sandıklı Belediyesi Polonya Heyetini konuk edecek

Sandıklı Belediyesi Polonya Heyetini konuk edecek

5 Nisan’da Polonya heyetini konuk etmeye hazırlanan Sandıklı Belediyesi Başkanı İsmail Elibol, konuyla ilgili olarak Cumartesi günü Hüdai Kaplıca Restaurantında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuyu değerlendiren Başkan Elibol, ayrıca belediye olarak yapılan bir çok çalışmaya da değindi Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Cumartesi günü Hüdai Kaplıca Restaurantı’ında düzenlediği basın toplantısında 5 Nisan tarihinde gelecek olan [&hellip]

Sandıklı Belediyesi Polonya Heyetini konuk edecek

5 Nisan’da Polonya heyetini konuk etmeye hazırlanan Sandıklı Belediyesi Başkanı İsmail Elibol, konuyla ilgili olarak Cumartesi günü Hüdai Kaplıca Restaurantında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuyu değerlendiren Başkan Elibol, ayrıca belediye olarak yapılan bir çok çalışmaya da değindi

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Cumartesi günü Hüdai Kaplıca Restaurantı’ında düzenlediği basın toplantısında 5 Nisan tarihinde gelecek olan Polonya Heyetinin ziyareti ile ilgili bilgiler aktararak basın men-suplarının da sorularına cevap verdi. Elibol; “Biz Sandıklı Belediye Başkanlığı olarak yaptığımız birçok kültür aktivitelerinin yanında, yapı imarın yanında, birde yurt dışı ilişkilerimizle ilgili seçim beyannamemizde olduğu gibi çalışmalara başladık. Bunlar ile ilgili de ilk çalışmamız Polonya ile. Biliyorsunuz bundan sonraki Avrupa Birliği Dönem Bakanlığı Polonya’ya geçecek. Bizde Afyonumuzla, Sandıklımızla ilgili gerek kaplıcalarımızın tanıtımı gerek termal turizm tanıtımı için Polonya heyetini buraya çağırdık. Polonya heyeti gelip ziyaretlerde bulunacaklar. Ayın 5’inde gelip 10’unda ayrılacaklar. Buradaki amacımız Sandıklı’daki ticareti, iş verimini nasıl arttırabiliriz. Amacımız Sandıklı’yı tanıtmak ve ticari anlamda daha iyi bir yere getirmek. Fikir alışverişleri yapacağız. Çok değişik sektörlerden iş adamlarını Afyonkarahisar’a getirerek, inşallah Sandıklı Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bundan önceki dönem Ticaret Odası başkanlığı yaparken bu tip işlere önem veriyordum. Belediye Başkanlığı olarak görevimiz yalnızca kaldırım yapmak, yol yapmak, kanalizasyon yapmak değil. Kendimizi bu görevlerde de sorumlu hissediyoruz. Sandıklı’yı tanıtan ön bilgileri kendilerine sunduk. Yatırım anlamında neler yapılabilir bunlarla ilgili bilgileri sunduk. Bu heyetle birlikte misafir olarak Bulgaristan ve Belçika heyetleri de gelecek. Ben 14-15 ülke gezdim. Laf olsun dile kardeşlik anlaşması yapmayı hiçbir zaman istemedim. Çok örneği var Türkiye’de. Benim amacım, ticari anlamda fikir alışverişi, teknik anlamda birbirimizi nasıl geliştirebiliriz. Güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum” dedi.
Hüdai belediyenin en büyük gelir kaynağı
Hüdai Kaplıcaları’na büyük önem verdiklerini belirten Başkan Elibol; “Hüdai Kaplıcaları marka olmuş ve ticari anlamda da Sandıklı Belediyesi’nin en büyük geliri. Gelir kaynağı sağladığımız bu yerde de en iyi hizmeti sunmayı istiyoruz. Bunla ilgili bir çok eksiğimiz hala var. Kür merkezimiz bitmek üzere. Bölgenin, belki de Türkiye’nin en güzel kür merkezi. Önümüzdeki hafta açılışını yapacağız” dedi.
Yaz aylarında yer sıkıntısı yaşanıyor
Yaz aylarında Hüdai Kaplıcaları’na yoğun bir talep olduğunu belirten Başkan Elibol; “Konutlarımız eksik geliyor. Yaz zamanında insanlara kaplıcalarda yer tahsisi yapamıyoruz. Bununla ilgili 100-150 arasında konut yapılması düşünülüyor. Bunun yanında 5 yıldızlı otellere açık olduğumuzu söylemiştik. Şuanda bir adet resmi başvuru yapıldı Turizm Bakanlığı’na. Proje aşaması sanırım bitmek üzere. Bunun yanında Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar’ın bir otel düşüncesi var. Galiba bu yıl iki yeni otelimizin temel atma töreni gerçekleşir diye düşünüyorum. Kaplıca çayımızın ıslahı da başladı nasip olursa bir yıl içinde bitecek. Belediye olarak sıkıntımız yerimizin olmaması. Kaplıca alanında bulunan yerler vatandaşlarımıza ait olan yerler. Vatandaşlardan da alınamıyor buralar. Bir çok yer sit alanı içerisinde geçiyor. Hazine arazimiz var. Maliye Bakanımızdan talep ettik. 35 yıl sonra ilk defa bize geçişi olacak inşallah. 1. derece deprem bölgesi ve sit alanı olduğu için bulunduğumuz bölgelere bina yapma iznimiz yok. Bunu da inşallah zaman içerisinde çözeceğiz. Kaplıcalarımız bizim için olmazsa olmazımız. Bakanlıklarla görüşmelerimizde kaplıca yolu ile ilgili projelerimiz vardı. Bunları anlattık. Bir yıldır bekliyoruz inşallah cevabını net olarak alacağız” dedi.
Biz kendimizi Sandıklı Belediyesi’ne adadık
Başkan olmadan önce de yakın çevresinin geniş olduğuna değinen Elibol, bu çevresinin Sandıklı’nın menfaatleri için kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi. Elibol; “Başkan olmadan önce iki fabrika çalıştıran bir iş adamı idim. Ticaret Odası Başkanlığı yaptım. Belediye başkanı olunca İsmail Elibol olmadım, ben zaten İsmail Elibol’dum. Başkan olmadan önce de benim mecliste 10-12 tane tanıdığım milletvekili arkadaşım vardı. Kimse kimseye yattığı yerde para vermiyor. Biz projelerimizi yapıyoruz. Alt yapısını keşfini yaparak değerlendirip sunuyoruz. Yapılmayacak projeler değil. Bu yüzden bunları hiçbir siyasi gücün red edeceğini zannetmiyorum. Memlekete fayda sağlaması açısından projele-rimiz onay görüyor. Muhalefet belediyesi olmamıza rağmen önceki AK Parti belediyesinden daha fazla iş yaptık. Biz sadece seçim zamanında siyaset yapıyoruz. Onun haricinde önemli olan Sandıklı’nın menfaatleri. Gerçekten çok çalışıyoruz. Biz kendimizi Sandıklı Belediyesi’ne adadık” dedi.
48 başvuru var
Torba Yasa olarak adlandırılan yasa tasarısı ile ilgili olarak çalışmalarının olduğunu belirten Başkan Elibol; “Torba Yasa ile ilgili olarak vatandaşın çok sıcak bir talebi yok. Bize şuana kadar 48 kişi başvurdu. Belediye olarak sigortaya 12,5 trilyon maliyeye 7,5 trilyon borcumuz var. En azından bu iki kurumla faizleri sildirerek borçları yeniden yapılandırmak istiyoruz. Maliyeye ana para üzerinden borç sildiren ilk belediye olacağız. Örnek teşkil edeceğiz” dedi.
Norm kadro sayısı 73
Sandıklı Belediyesi’nin ağır bir kadro yükü olduğunu, norm kadrosunun 73 olduğunu ve 143 fazla personel olduğunu söyleyen Başkan Elibol; “650 kişi belediyede çalışıyor. Çok ağır bir kadro yükümüz var. İşçi kadrosunda bizde gözüken norm kadro sayısı 73. Ama çalışan sayısı 216. Biz mecburen bu aradaki 143 arkadaşımızı Valiliğe bildirerek Valilik kanalı ile resmi kurumlara sevk edilmelerini isteyeceğiz. Kanunda bizden bunu istiyor. Yarın bizden görev zararı da çıkarabiliyor. Resmi olarak maaş ödeme durumumuz da yok. Ortalama aylıkları 2-2,5 milyara geliyor. 140 kişinin ayrılması demek aylık 280 milyar lira belediyemizin avantajı demek. Bu da çok büyük bir rakam” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme