Sandalye Bahane, Kriz-Şov Şahane

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Kocatepe Zirvesi'nde düzenlenen törenlerde 'protokol krizi' çıkartması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Afyonkarahisar’ın “Şeref Günü” olarak adlandırılan Kurtuluş ve Zafer Günü’nde TBMM Başkanı ve Kuvvet Komutanlıklarının temsilcilerinin katılımı ile yapılan törende ev sahibi konumunda bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı’na yakışanın kriz çıkartmak değil, olası krizlerin üzerini örtmek olması gerektiğini belirten Afyonkarahisarlı vatandaşlar, “Yaşananlar Afyonkarahisar’a yakışmadı. İlimizin en önemli, en gururlu günü bu şekilde gündeme taşınmamalı” diyerek duruma tepki gösterdiler.

Sandalye Bahane, Kriz-Şov Şahane

EV SAHİBİNİN YAPMASI GEREKENİ KONUK GENERALLER YAPTI

Geçmiş dönemlerde milletvekili iken CHP’nin İl Kongresi ve bir çok etkinlikte yaşanan gerginliklerle hafızalara kazınan Başkan Burcu Köksal’ın yeniden hırçın ve kavgacı tavrını takındığına dikkat çeken ve olaya tanık olan vatandaşlar,  “Burada dikkatimizi çeken nokta, konuk olarak törenlere katılan generaller bile protokol platformuna sığılamadığı için kendilerine gösterilen sandalyelere oturuyorlar. Ama Sayın Başkan aynı nitelikteki sandalyeleri kendisine yönelik bir kasıt olarak algılatmaya çalışıyor. Olaya tanık olan bir general eşinin olayın büyümemesi için yerini verip arka sıraya geçmesi ve Başkan Köksal’ın oraya oturmasını önermesi ile olay yatışıyor.  Ev sahibi olarak Başkan Köksal’ın yapması gereken görevi, konuk olarak bulunan generaller ve eşleri yerine getiriyorlar” diyerek yanlışlığa işaret ettiler.

Sandalye Bahane, Kriz-Şov Şahane

TEPKİ GÖSTERMENİN NE YERİ, NE DE SIRASI?

Tören alanında bulunan gözlemciler, Afyonkarahisar Şeref Günü’nde ev sahiplerinden birisi olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı’na yakışanın orada ortamı sakinleştirip, varsa bir eksik ve kusuru giderip, söz konusu tepkisini konunun ilgililerine daha sonra aktarması olduğunu belirttiler.

Bugün Afyonkarahisar’ın Kocatepe Zirvesi’ndeki tören anında çekilen fotoğraf kareleri incelendiğinde, törene katılan bir çok misafirin Burcu Köksal’ın tepki gösterdiği plastik sandalyelerde oturduğu görülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuvvet Komutanlıkları’nı temsilen Afyonkarahisar’da bulunan Generaller ve eşleri dahil olmak üzere bir çok protokol mensubu törenleri tepkilere konu olan sandalyelerde oturarak izlediler.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın plastik sandalyeleri bahane ederek gösterdiği tepkiyi aşağıdaki bağlantımızı tıklayarak izleyebilirsiniz.

https://www.kocatepegazetesi.com/koksaldan-kocatepede-protokol-krizi/

Sandalye Bahane, Kriz-Şov Şahane

Başkan Köksal’ın seçim sonrasında kendi kitlesini diri tutabilmek adına bu tür ataklarda bulunduğuna dikkat çeken siyasiler ise bu durumun Afyonkarahisar’a zarar verdiğinin altını çiziyorlar.

Sandalye Bahane, Kriz-Şov Şahane

Bakmadan Geçme