Sanayi Sitesi'nin mali kongresi yapıldı

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin mali olağan genel kurulu yapıldı. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, 7 ay sonra kapalı bir mekanda tekrar düzenleyecekleri bir toplantı ileçalışmaların gözden geçirileceğini belirtti. Keser, tesis yapılacak alanlar için yürütülecek planlama ve fikirlerin bu toplantıda üyelerin kararına sunulacağını belirtti 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin olağan mali genel kurul toplantısı dün yapıldı. [&hellip]

Sanayi Sitesi’nin mali kongresi yapıldı

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin mali olağan genel kurulu yapıldı. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, 7 ay sonra kapalı bir mekanda tekrar düzenleyecekleri bir toplantı ileçalışmaların gözden geçirileceğini belirtti. Keser, tesis yapılacak alanlar için yürütülecek planlama ve fikirlerin bu toplantıda üyelerin kararına sunulacağını belirtti

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin olağan mali genel kurul toplantısı dün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda kooperatif ortaklarını ilgilendiren konular görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı
GÜNDEM MADDELERİ SIRAYLA GÖRÜŞÜLDÜ
2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin olağan mali genel kurul toplantısı açılış ve yoklama ile başladı. Sedat Yeşilyurt’un başkanlığında; Muammer Arseven, Ahmet Canıtez ve İsmail Kaya ile kongre divanı teşekkül etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser açılış konuşması yaptı. Keser, ikinci toplantıda vekaletle katılımın gerçekleştirilmesi ile çoğunluğun sağlandığını toplantıya bizzat katılarak ilgi gösteren üyelere teşekkür etti. Daha sonra kooperatifin yönetim ve denetim kurullarına ait raporlar okunarak müzakere edildi. 2012 yılı bilanço ve gelir gider cetveli okunarak müzakere edildi. Yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı yapılan oylamalarla ibra edildi. İnşaat ruhsatı bedellerini geciktirenlerin gecikme zammının tespiti konusu karara bağlandı.
DOĞALGAZ
ABONELİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
Doğal gaz ana hattı döşenen bölge üyeleri için hat bedelinin ödenmesi ile ilgili üyelere aidat olarak yansıtılarak gecikme zamlarının tespiti ve karara bağlanması maddesi karara bağlanmadan önce İsmail Uluman ve Süleyman Duman isimli üyeler söz alarak görüşlerini belirttiler. İsmail Uluman, hem hat hem de abonelik bedeli ödemenin ağır bir külfet oluşturacağını kaydetti. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, doğal gaz aboneliği 36-41 ada da bulunan bir kısım esnafın talep ettiğini talebin yönetime ait olmadığını kaydetti. Keser; “Eğer o bölgedeki esnafın fikrine bu bölgedeki esnaf katılıyorlarsa gereğini yapar. Doğal gaz firmasının yetkilileri o bölgede abone olacak kişi sayısının çok az olduğunu söylüyor. Oraya yatırım yapamayacaklarını belirttiler. Doğal gaz hizmetinin istenmesi halinde dilendiği zaman abone olunması şartıyla hat döşenebileceği ifade edildi. Buna o bölgenin esnafı karar verecek. Yanlış anlaşılmasın para verin hat döşetelim diye birşey söylemiyoruz.” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE YÖNETİME YETKİ VERİLDİ
Gıda işi ile uğraşan kooperatif üyelerinden Süleyman Duman, 36’ncı adada faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Kooperatif üyelerinden pek çok esnafın doğal gaza ihtiyaç duymayabileceğini ancak gıdacılar sitesinde doğal gaza büyük ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Yetkililerin kendisine 36-41. adalar için ruhsat alırsa gıda faaliyetinde bulunabileceğini bildirdiklerini belirten Duman; “Gıdacılar olarak nerede pis şeyler varsa sıkıntısı bizler çekiyoruz. Biz sizlere gerektiğinde destek oluyorsak sayın üyelerimizin bizim adalarımızı kapsayan doğal gaz hizmeti için olumlu yönde oy kullanmanız taraftarıyım.” diye konuştu. Kooperatif yönetimine doğal gaz çalışması yapılması için yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.
DEĞİŞİKLİK İÇİN
ÇALIŞMA YAPILACAK
1. ada ve 1.-2. blokların su baskınlarından dolayı kooperatif üyelerinin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik iş yeri zeminlerinin betonlanması veya rezerv arsalardan 15 ile 17 arasından sorunlu mevcut işyerinin binanın yer aldığı arsa payı 2 katı boş rezerv alanı ile değiştirilmesi konusu müzakere edildi. Sorunlu olan üyelerin gelecek kışı da gördükten sonra arzu etmeleri halinde yer değişikliği talep etmeleri halinde kooperatif y��netiminin arsa paylarının iki katı ile dükkanları kooperatifle değiş tokuş yapması için yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.
BÜYÜK FİRMALARDAN CEVAP GELMEDİ
1. Etap Çarşı Grubu arsası için yapılan çalışmalar hakkında ve yeni öneriler hakkında görüşüldü. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser bilgi aktardı. Keser, 8 bin 525 metrekarelik alana ek olarak geçen yılki genel kurulda Milli Emlak Müdürlüğü’nden alınmak üzere 317 metre 30 santim ihdas bedeli karşılığında yönetim kuruluna yetki verildiğini söyledi. Keser şöyle konuştu: “Milli Emlak Müdürlüğü’nden ihale şartnamesine göre gidildi. Bizden başka ihaleye giren olmayınca satın alındı. Burası toplam 8 bin 842 santimetre oldu. Uluslararası firmaların buraya iş yeri yapmaları için teklif verilmesi için yönetime yetki verildi. Biz de yönetim olarak büyük firmalara iadeli taahütlü mektuplar gönderdik. Bunlar; Migros, Şok, Tekzen, Koçtaş, A101, Kiler, Bim, Özdilek firmalarıdır. Bunları reklam yapmak için değil bilgi vermek amacıyla aktarıyorum. Şu ana kadar bu firmaların hiçbir tanesinden bir dönüş olmadı. Ekonomik koşullar, sanayimizin potansiyeli ya da böyle bir yatırıma niyetleri henüz yok. Geçen yıl aldığımız yetkiye göre yapılan işlemlere talipli çıkmadı. Burası için Belediye ile yaptığımız yazışmada buraya üç katlı bir proje yapılabileceği belirtildi. Kooperatife gelir getirmesi amacıyla sadece bakkal, market amaçlı konteynırı kiraya vermek isteyeceğiz. Beş altı adet kiralamayı ihale ile yapacağız.” Toplantıda; Osman Keser, İlyas Kılıç, Hüseyin Erol ve Hüseyin Taban’da söz alarak konular hakkında görüş bildirdiler.
Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme