• Haberler
  • Genel
  • Sanayi sitesine kompleks planlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Sanayi sitesine kompleks planlanıyor – Kocatepe Gazetesi

İkinci Küçük Sanayi Sitesi’nde toplamda 13 bin metrekarenin üzerinde bir kullanım sahasına sahip olan kompleks yapma planlamasından söz eden Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, bu planın hayata geçirilmesi ile sitenin kuruluşundan bugüne 36 yıldır aidat ödeyen üyelerin sancısını sonlandırılacağını söyledi 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, sitede yürütülen alt yapı çalışmaları ve [&hellip]

Sanayi sitesine kompleks planlanıyor

İkinci Küçük Sanayi Sitesi’nde toplamda 13 bin metrekarenin üzerinde bir kullanım sahasına sahip olan kompleks yapma planlamasından söz eden Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, bu planın hayata geçirilmesi ile sitenin kuruluşundan bugüne 36 yıldır aidat ödeyen üyelerin sancısını sonlandırılacağını söyledi

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, sitede yürütülen alt yapı çalışmaları ve ağaçlandırma faaliyeti hakkında bilgiler verdi.
YAZ SONU YOLUN YÜZDE 90’I BİTECEK
Mustafa Keser, sanayi sitesinin yolları ile ilgili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2010 yılından itibaren başlattığı çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Keser, bu çalışmalar sonucu üçüncü etap olarak sanayi sitesinin yüzde 45’lik bir kısmını kapsayan yol yapım işinin Belediye tarafından ihale edildiğini belirterek; “Okumuşlar firması tarafından çalışmalar yaklaşık 25 gün önce başladı. Belediye Başkanımız iki hafta önce sanayi esnafı olarak bizleri ziyaret ederek bu çalışmaları yerinde incelediler. Bu yaz sezonu sonuna kadar yapılacak yüzde 45’lik alanı kapsayan yol çalışması ile sanayi sitemizin yüzde 90’lık bölümü kilitli parke taşı ile kaplanmış olacak. Bu çalışma dışında kalan yüzde 10’luk kısımda doğalgaz çalışması yapılacağından buradaki yol çalışması 2014 yılına planlandı. Bizler konu ile ilgili Belediye Başkanımıza bilgi verdik. Belediye Başkanımızın bizlere ve sanayi sitemize gösterdiği yakın ilgiden, yapılan çalışmalardan duyduğumuz memnuniyetimizi her vesile ile ifade ederek kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
SİTEDE ÇEVRE BİLİNCİ OTURDU
Sanayi sitesinde kilitli parke taşı döşeme işi yapılacak yol çalışması dışında ana arterler olarak ifade edilen iki bandın olduğundan söz eden Keser, arka yol ve Ankara yolu istikametinde ESOB’un olduğu bantta yer alan ana arter yolunda sene içerisinde sıcak asfalt kaplama ile yapımının planlandığını açıkladı. Sonuç itibariyle 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin en büyük problemi olan yol yapımının bu dönemde yüzde 90 seviyesinde bitirmiş olunacağını kaydeden Mustafa Keser; “Diğer taraftan yeşil alanlarla ilgili esnafımız son dönemde yoğun bir bilinçlenme hasıl oldu. Esnafımızda yeşil alanlara ilgi göstermeye başladılar. Yakın tarihe kadar insanlar işyerlerini düzeltip işlerini geliştirmekle daha çok meşgullerdi. Şimdilerde ise esnafımız işlerini belli bir standarda oturtuktan sonra çevresine bakmaya başladı. Çevrelerine ve temizliğe daha fazla riayet eder konuma geldiler. Bu kanaate geçtiğimiz yıl çevre temizliği için 2 traktör, 4 kürekli çalışan ve bir kepçe ile sanayi sitesinin atıklarını bir haftada temizlemiştik. Bu yıl çevre temizliğini iki günde bitirdik. Bunu göz önüne aldığımızda yüzde 60 nispetinde iyileşme görülüyor.” diye konuştu.
SANAYİ SİTESİNDE
AĞAÇLANDIRMA YÜZDE 80’DE
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2 ay önce sanayi sitesini bir Cuma günü ziyaret ederek Cuma namazını esnafla birlikte kıldığını hatırlatan Keser, Eroğlu’nun ziyaretinde esnafı dinleyerek site hakkında bilgiler aldığını kaydetti. Bakan Eroğlu’nun sanayi sitesinde yapılacak tüm çalışma ve projelere imkanlar ölçüsünde destek olma sözü verdiğini aktaran Keser; “Sayın Bakanımız ayrıca hemen yapılabilmesi mümkün olan ağaçlandırma sahamızda ilaveten neler yapılabileceği hususunda kendisine eşlik eden bürokratlara talimatlar verdiler. Bu talimatların üzerine biz sadece yazılı bir müracaatta bulunduk. Bize ilk etapta yaklaşık bin 500 kadar tüplü ağacı tahsis ettiler. Bizde kooperatifimiz imkanı ile bir tır kiralayarak İzmir’in Torbalı, Manisa’nın Salihli bölgesindeki ağaç çiftliklerinden ağaçları ücretsiz olarak alarak sitemize getirdik. Bir kaç gün muhafaza ettiğimiz ağaçları Orman İşletme Müdürlüğü’nden kendi bünyelerinde çalıştırdıkları bayan fidan dikicilerinden istifade edilmemiz sağlandı. Bu ağaçlar sanayimize iki günde dikildi. Çevremizde yeşil doku yüzde 25 oranında artarken, sanayi sitemizde de ağaçlandırma ve yeşillendirme seviyemiz yüzde 80 oranında arttı. Kesinlikle sanayi sitemizin çehresi değişmektedir. Ankara yolu bandı üzerindeki ana yol paralelimizin yeşillendirilmesi çalışmalarını Belediye Park Bahçeler Müdürlüğümüz üstlendi.” şeklinde konuştu.
GIDACILAR DOĞALGAZI İSTEDİ
Çevreye duyarlılığın tüm kurumlarla diyaloglar kurularak en üst seviyeye taşındığını aktaran 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Keser, yeşillendirme çalışmalarının ışığında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Keser şunları söyledi: “Sitemizin ikinci etap kısmını da Eylül-Ekim aylarında bir kısım daha ağaç gelerek kalan yerlere ağaç dikimi yapılacak. Yeşil doku ve ağaçlandırma çalışmaları böylece daha güzel olacak. Geçtiğimiz yıl genel kurulumuzda aldığımız bir takım kararlarımız vardı. Bunlardan bir kaçını ifade etmek isterim. 17 üyemizin işyerlerinin inşaat ruhsatı günü bitmişti. Bizler bu konuda genel kuruldan yetki alarak teknik olarak işlemlerini gerçekleştirerek inşaat ruhsatlarını çıkardık. Sanayimizde doğalgaz olup olmamasına yönelik bir anket yapmıştık. Bu ankette istekli olarak gıdacılar bölümü ağır bastı. Diğer bölümlerde ise genelde böyle bir talep olmadı. Geçtiğimiz yıl genel kurulda gıda imalatçılarının yoğun olduğu sanayi sitemizin idari bina paralelinde yer alan 36 ile 41 adalar arasında yer alan bölümü yol çalışmasında da en son nokta olan yüzde 10’luk alanı kapsayan yerde doğalgaz ana hattının döşenmesi hususunda Afyon Gaz A.Ş. ile görüştük. Proje çıkarılmasını talep ettik. Projenin hazırlandığını tarafımıza iletileceğini öğrendik. Genel kurulumuzda o bölgedeki esnaflarımızın yararına olan bu proje yaklaşık 100 kadar işyerini kapsayacak.”
GELECEK İÇİN CİDDİ PLANLAMALAR
Doğalgaz alt yapı çalışmasında ana hat bedelinin kişi başına hesaplanacağını belirten Mustafa Keser, bu bedeli üyelerin ödeyeceklerini kaydetti. Sanayi sitesinde rezerv alanların olduğunu, kooperatifin malı olan çarşı grubu işyerleri ve iş yapımına müsait arsaları bulunduğunu aktaran Keser şöyle konuştu: “Ankara karayolu üzerinde çok güzel büyük bir parselimiz var. Buraya Belediyemizin ihdas çalışması gerçekleştirildi. 311 metrekare daha Ankara karayolu üzerinde de bir ek sağlandı. Çarşı grubu alışveriş merkezi diye adlandırdığımız 9 bin metrekareye yaklaşan bu arsayıda genel kurulda görüşülecek. Bu önümüzdeki günlerde yapılacak olağan mali kongremizin gündeminde de yer alıyor. Saha ile ilgili olarak yap işlet devret modeli ile ilgili teklif verecekler olur diye iş merkezlerine yazılı teklifler sunduk. Koçtaş, Tekzen, Migros, Özdilek AVM vb firmalara teklifler sunduk. Böyle bir yerleşim planı üzerinde, yol güzergahında cazip bir yer olduğu malum. Bazı firmalardan yapılan geri dönüşlerde yakın tarihlerde konu ile ilgilenmeyecekleri bildirildi. Bizde uzun vadede değerlendirilmesine sıcak bakmadık. Kendimiz proje geliştirelim dedik. Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik alanda üç katlı, toplamda 13 bin metrekarenin üzerinde bir kullanım sahasına sahip olan bir bina. Bunun içinde toplantı, konferans salonları, büyük alışveriş merkezi, yaklaşık 35 tane iki katlı belki konfeksiyon, kundura, yedek parça vs gibi bir kompleks yapacağız. Biz bu işi yaparsak aidat toplama işini belki bina yapımına müteakip aidatı kaldırırız. Sanayi sitesinin kuruluşundan bugüne 36 yıldır aidat ödeyen üyelerimizin sancısını bu şekilde sonlandırmak için bir yapı planlanıyor. Mali genel kurul toplantımızda konuyu görüşeceğiz.”

Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme