Sanayi sitesinde çalışmalar hız kesmiyor

2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi olarak yürüttükleri çalışmalar ve seyri hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Keser, alt yapı çalışmalarının tamamlanıp, ağaç varlığının arttırılması için çalıştıklarını belirtti Kavşak sorunu çözüldü 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, 2010 yılında yaptıkları genel kurul toplantısından bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Mustafa Keser, [&hellip]

Sanayi sitesinde çalışmalar hız kesmiyor

2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi olarak yürüttükleri çalışmalar ve seyri hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Keser, alt yapı çalışmalarının tamamlanıp, ağaç varlığının arttırılması için çalıştıklarını belirtti

Kavşak sorunu çözüldü
2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, 2010 yılında yaptıkları genel kurul toplantısından bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Mustafa Keser, öncelikle sanayinin yeşil alanları, yolları ve ara yollarıyla düzenli bir şe-kilde kalmasını sağladıklarını dile getirdi. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında geçen yıl yaklaşık 400 adet ağaç di-kildiğini, sanayi sitesinin 1. giriş bölgesinde benzinliğe kadar olan servis yol bağlantısında alt yapı çalışmalarının yapıldığını bildiren Keser; “Yağmur suyu hatlarımızın tamamını kapalı hale getirdik. Bunları yolların geçeği alanlardan itibaren yaklaşık 270 metre uzunluğunda sanayi içerisinde kapalı hatta çevirdiğimiz yağmur suyu hattını 600’lük büzlerle gerçekleştirdik. Bilindiği üzere sanayi sitemizin bir tane kavşağı var. Efes yönünde ana yolda ki kavşağımızın sinyalizasyona kavuşması için hem Belediye Başkanımızın gayreti hem de Milletvekilimiz Halil Aydoğan’ın katkısı oldu. Bu kavşağımızı sinyalizasyona kavuşturmuş olduk. Güvenlik noktasında eksik gördüğümüz ana arterlerde ki bir kaç eksik kamera sistemimizi tamamladık. Sokak aralarının tamamını görecek bir kamera sistemi içinde bir proje geliştirdik. Bugünlerde kaynak toparlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık 75 bin TL gibi bir maliyetle yine yaklaşık 43 tane sabit kamera ile güvenlik açısından sanayinin tamamını izleyebileceğimiz bir kamera sistemine kavuştuk. İsteyen üyelere şifre vererek internetten izlemelerini sağlıyoruz. Güvenlik noktasında güzel bir mesafe kazandık.” dedi.
Sanayi yolları asfaltlanacak
Sanayi sitesi arka kapısından bir girişe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, şu ana kadar dolgusuyla birlikte kapı direkleri dikildiğini, Belediye yönetimi ile bu hususta istişare ettiklerini söyledi. Dört yol olarak adlandırılan sanayinin arka tarafında kalan giriş için yüzde 70 oranında zemin dolgusunun bitirildiğini bildiren Keser; “Arka giriş için kapının kendisini ve direklerini diktik. Sadece ince dolgusunu bitirdikten sonra arkaya doğru kapımızı açacağız. Çok az iş kaldı. Bu çalışmaları kendi kooperatif elamanlarımızla birlikte yapıyoruz. İhaleye verip herhangi bir şekilde yapmıyoruz. Sadece kiraladığımız kepçe ve kamyon var. Bunlar bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz önemli şeyler. Gerçekleşmesini istediğimiz şeyler bilhassa 2011 yılından beklentilerimiz var. Çevre ve Orman Bakanlığı’na yine başvuru da bulunduk. Ağaç dikilecek bölgeleri genişleterek 6 yüz adet ağaç talep ettik. Yüksek gerilim hattı bölgemizde ki yeşil alan bölgelerimizin ağaçlandırılması için ağaç talebinde bulunduk. Daha önce Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın defatle sözü vardı.
Sanayi yollarının tamamının asfalt ya da kilitli parke taşı ile kaplanması hususunuda sözü vardı. Böylece daha sağlam bir alt yapı oluşturulmasını amaçlıyoruz. Yollarımız da ana arterlerin tamamı asfaltı yapılmıştı. Diğer sokakların tamamının da asfaltlanması için Belediyemizin geçen yıl kilitle parke taşı döşemek gibi bir görüşü vardı. Ama aldığım bilgiye göre alt yapısı asfalta çok elverişli olması ve kısa sürede yapılacağı görüşünün ön plana çıktığını duyduk. Sanayimizin kalan yollarının bu yıl asfalt olarak yapılacağı bilgisini edindik.” diye konuştu.
Mali kongre baharda
İkinci Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, sitenin birinci girişinde yer alan 8 bin 5 yüz metrekarelik 1. Çarşı Etap Grubu olarak adlandırdıkları alanla ilgili genel kurul toplantısın da görev aldıklarını kaydetti. Buraya bir tesis yapılabilmesi halinde ta-liplerinin olup olmayacağı yönünde istişare yapıldığını aktaran Keser; “Bir komplesk ön projesi gerçekleşti-rilmesi görüşü hakim oldu. Bir benzinlik arkasında bir alışveriş merkezi ve konferans salonu olması belirtildi. Bunun yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilebileceği, kooperatif olarak kredi çekerek yapımı ya da aidatla yapılabilir mi? Bunların fiziibilitesini yapıp muhtemelen Mayıs ya da Haziran ayında yapacağımız mali kongre-mizde üyelerimizle gelişme ve bilgileri paylaşacağız. Sanayimizde muhtemelen üyelerimizin aidat ödemekten kurtulacakları proje bu. Şu anda ki hedefimiz kendi yağıyla kavrulur bir duruma ulaşılmasıdır. Bu da bizim çarşı gruplarında ki alışveriş merkezi gibi olabilecek alanlarda ki gelirlerimiz olabilir. Bir çok üyemizin koo-peratifimizin bir an önce vasfını tamamlayıp site yönetimine geçmesi için temennileri var. Kooperatif olmanın bir avantajı var. Örneğin ileri de genişleme bölgemize TOKİ’den istersek arsa tahsisi istersek yeniden sanayiye işyeri yapalım dersek büyük avantaj olacak. Ama bu şu anda üyenin gözünde aidat başağrısı olarak gözüküyor. Şu anda 60 metrekare işyerleri için yıllık 120 TL aidat ön gördük. Önümüzde ki yıl kamera güvenlik sistemini genel kurula kadar tamamlamış olursak mütemadiyen bu 10 TL’lik ayılk aidatta düşecek. İrili ufaklı sosyal tesislerimiz kirada. Bunlardan yılda yaklaşık 30 bin TL gelir elde ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme