• Haberler
  • Gündem
  • 'Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın' söyleşisi gerçekleştirildi

'Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın' söyleşisi gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim elemanları Sanat ve Koridor etkinlikleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın' konulu söyleşisi düzenlendi     AKÜ GSF Resim Bölüm Koridorunda gerçekleştirilen söyleşiye AKÜ GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, AKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Demirtaş, [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim elemanları Sanat ve Koridor etkinlikleri kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Sanatta İmge ve İmge Üreten Olarak Kadın” konulu söyleşisi düzenlendi

AKÜ GSF Resim Bölüm Koridorunda gerçekleştirilen söyleşiye AKÜ GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, AKÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Gökhan Demirtaş, GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ve öğrenciler katıldı.
Moderatörlüğünü GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara’nın yaptığı söyleşide Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu, Geleneksel El Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ülkü Küçükkurt ve Resim Bölümü Arş. Gör. Yasemin Kaplan yer aldı.
Söyleşinin moderatörlüğünü yapan GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fevzi Nuri Kara, sanat tarihinde Paleolitik Çağdan günümüze kadar kadın imgesinin çok önemli olduğunu söyledi.
Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir ise 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Birleşmiş Milletler tarafından 1975 yılında ilk defa kutlanmaya başlandığını ifade etti.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu yaptığı konuşmasında Paleolitik Çağdan kalan kadın ve erkek iskeletlerinin incelendiği zaman kadın ve erkek arasında fiziksel anlamda hiçbir farkının olmadığının görüldüğünü söyledi.
Resim Bölümü Arştırma Görevlisi Yasemin Kaplan ise konuşmasını Linda Nochlin’in 1971 yılında yayımlanan “Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Yok?” makalesi üzerinden yaptı.

Bakmadan Geçme