Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanat ve lezzetler AŞK günlerinde buluşuyor

Sanat ve lezzetler AŞK günlerinde buluşuyor

1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali Ahmet Şemseddin Karahisari (AŞK) Kültür ve Sanat Günleri çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festival etkinliklerine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşlara keşkek ikram etti

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali Ahmet Şemseddin Karahisari (AŞK) Kültür ve Sanat Günleri ikinci gününde de yoğun ilgi gördü.
SANATSAL ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURUYOR
Geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve Afyonkarahisar’ın kültür sanat potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali hafta sonuna kadar çeşitli sanatsal etkinliklere sahne olacak. Hat sanatında Anadolu’nun ustalarından kabul edilen Ahmed Şemseddin Karahisari’nin ismini taşıyan festivalde, geleneksel el sanatlarının, hat sanatının ve zanaatkarlığın ön plana çıkarıldığı bir dizi etkinlik sunulacak. İki bölümden oluşacak ve 4 gün sürecek olan programın birinci kısmı önceki gün başlamıştı. Zafer Meydanı’nda el sanatları ustalarının sunumları, atölye çalışmaları, geleneksel sporlar, konserler, hat çalışmaları, filmler, sergiler, ürünlerin tanıtımı, şiir şöleni, halk oyunları, konferans ve söyleşiler ile ilk bölüm hafta sonuna kadar sürecek.
BİR DİZİ KONFERANS DÜZENLENECEK
İki aylık süre içerisinde devam edecek ikinci kısımda ise “Kazılar ve Yüzey Araştırmaları Paneli”, “Uluslararası Ebru Festivali”, “Selman-ı Farisi Paneli”, “Kültürümüzde Çocuk Yetiştirme Konferansı” yapılacak.
VALİ TUTULMAZ KEŞKEK İKRAM ETTİ
Festivale destek olan ve stantlara ziyaretler gerçekleştiren Vali Mustafa Tutulmaz, festival alanında stant açan Şuhut ilçesinin standında meşhur yöresel Coğrafi İşaret Tescilli keşkeği vatandaşlara ikram etti. Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın da katıldığı etkinlik çerçevesinde özel çömlekte pişirilen keşkeği açan Vali Tutulmaz, keşkeği tabaklara doldurarak tek tek vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram etti. Meşhur lezzete vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.