Sanat Okulu'nda İş Makineleri Dalı açılacak

'Sanat Okulu' olarak bilinen Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yeni bir dal açılıyor. Afyonkarahisar'da özellikle mermer ve inşaat sektöründe yoğun bir şekilde kullanılan iş makinelerinin arıza teşhis, bakım ve onarımını yapma becerisine sahip meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç göz önünde bulundurularak açılacak olan İş Makineleri dalına yönelik eğitimler 2016-2017 öğretim yılında başlayacak.Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik [&hellip]

“Sanat Okulu” olarak bilinen Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni bir dal açılıyor. Afyonkarahisar’da özellikle mermer ve inşaat sektöründe yoğun bir şekilde kullanılan iş makinelerinin arıza teşhis, bakım ve onarımını yapma becerisine sahip meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç göz önünde bulundurularak açılacak olan İş Makineleri dalına yönelik eğitimler 2016-2017 öğretim yılında başlayacak.
Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden; “İş Makineleri dalına yönelik eğitimler okulumuzda 2016-2017 öğretim yılında başlayacaktır. İlimizde özellikle mermer ve inşaat sektöründe kazı, kaldırma, yükleme ve yol yapım işlerinde kullanılan dozer, loder, greyder, forklift, vinç gibi çok değişik iş makinelerinin bakım ve onarımını yapabilecek kalifiyeli elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu mesleğe sahip teknik elemanlar gerek kamu gerekse özel sektörde kolayca iş bulabilmektedirler. Eğitimleri esnasında son sınıfta haftada üç gün işletmelerde meslek eğitimi gören öğrencilerimize asgari ücretin yüzde 30’undan az olmamak üzere aylık ücret ödenmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin okuldaki ve işletmelerdeki eğitimleri süresince iş kazası, iş riski ve meslek hastalıkları ile ilgili sigorta primleri devletçe ödenmektedir” dedi.
MERMER FABRİKALARI İÇİN BİREBİR
Afyon Kocatepe Üniversitesi İscehisar Meslek Yüksek Okulu’nda İş Makineleri Operatörlüğü programının bulunduğunu belirten okul müdürü Osman Tezgiden; “İş Makinaları dalından mezun olup, üst öğrenime devam etmek isteyen öğrencilerimiz Meslek Yüksek Okulu İş Makineleri Operatörlüğü programını bitirmeleri halinde iş hayatında aranan teknik elemanlar olacaktır. İscehisar ilçemiz mermer sektöründe öncü olması nedeniyle iş makinelerinin yoğun olarak kullanıldığı bölgelerden biridir. Mermer sektöründe fabrikalarda ve ocaklarda kaldırma, yükleme ve kazıma fonksiyonlarını yerini getiren birçok iş makinesi bulunmaktadır. Bundan dolayı iş makinelerinin operatörlüğü, bakımı ve onarımı ile uygun bir şekilde kullanımı hakkında teknik eleman ihtiyacı hızla artmaktadır. İş makinelerinin satın alma maliyetlerinin fazla olması ve onarım maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle bu konuda eğitimli insanlar tarafından kullanılması, bakım ve onarımının yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.   (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme