• Haberler
  • Spor
  • Şampiyonu Afyonkarahisar belirleyebilir – Kocatepe Gazetesi

Şampiyonu Afyonkarahisar belirleyebilir – Kocatepe Gazetesi

'Dünya Afyon'da Buluşuyor' sloganı ile 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Dünya Motokros Şampiyonası için Afyonkarahisar en iyi lokasyon olarak öne çıkıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun destekleriyle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın spor ve tesisleşmeye yaptığı yatırımlarla adından sıkça bahsettiren Afyon, aynı alanda bulunan Motor Sporları Merkezi, Oteller, Üniversite Hastanesi ve Alış [&hellip]

“Dünya Afyon’da Buluşuyor” sloganı ile 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Dünya Motokros Şampiyonası için Afyonkarahisar en iyi lokasyon olarak öne çıkıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın spor ve tesisleşmeye yaptığı yatırımlarla adından sıkça bahsettiren Afyon, aynı alanda bulunan Motor Sporları Merkezi, Oteller, Üniversite Hastanesi ve Alış Veriş Merkezleri ile dünyada tek büyük Spor Kompleksine sahip. Yürüme mesafesindeki oteller ve alış veriş merkezleri Eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası’nda sporcu ve yarış severlere büyük kolaylık sağlayacak.
MOTOR SPORLARI
 MERKEZİ’NDE
 HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Yarış başına 802 milyondan fazla Televizyon izleyicisine ulaşan organizasyona Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Spor Toto destek verirken, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Dünya Şampiyonası hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Çok amaçlı yönetim binası ve seyir kulesi inşaatlarının devam ettiği Afyon Motor Sporları Merkezi çocukların ve gençlerin yarış eğitimi almasını ve antrenman yapmasına olanak sağlayacak.
YARIŞLAR İÇİN
30 BİN KİŞİ GELECEK
Şampiyona için yurtdışından gelecek olan bin 500 kişilik yarışçı, takım, teknik ekipler ve görevliler etkinlik süresince Afyon’da konaklayacak. Yurtdışından gelmesi beklenilen 10 bin MXGP hayranı, 2 Eylül’de Türkiye’de tatilini geçiren yabancı turistlerin, Athena, Ceza, Demir Demirkan konserleri ile gerçekleşecek olan etkinlik için Afyon’da 30 bin kişinin buluşması bekleniyor. Online olarak satışı devam eden organizasyon biletlerinin 5 bin adeti satılırken, 30 Ağustos’ta başlayacak Afyon Motosiklet Festivali’nde 20 farklı etkinlik düzenlenecek.
ŞAMPİYON AFYON’DA
BELLİ OLACAK
Dünyada Şampiyonası’nda 9 yarış geride kalırken, Red Bull KTM Factory Racing Takımı sporcuları Jeffrey Herlings ve Antonio Cairoli’nin kıyasıya mücadeleleri devam ediyor. 20 ayaktan oluşan şampiyonada 18. durak olan Afyonkarahisar’da 2018 şampiyonunun belli olması bekleniyor. Dokuz Dünya şampiyonluğu ile dünyanın gelmiş geçmiş en iyi motokros yarışçılarından biri olan Antonio Cairoli, takım arkadaşı Hollandalı genç sporcu Jeffrey Herlings’e koltuğu kaptırmama derdinde.
YENİ YARIŞ PİSTİ
İÇİN PROJE HAZIR
Afyonkarahisar’da 640 bin metrekarelik alanda motosiklet, otomobil, drag, drift, go kart, karting yarış pisti ile at yarışları pisti yapılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Pro. Dr. Veysel Eroğlu’nun desteği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vizyon projeleri arasında yer alan yeni pistte sadece yarışlar değil, güvenli sürüş teknikleri ile trafik eğitimleri de verilebilecek. Yeni yarış pistinin proje çalışmaları Afyon Belediyesi tarafından tamamlandı.

Bakmadan Geçme