• Haberler
  • Spor
  • Şampiyonluk son çeyrekte geldi – Kocatepe Gazetesi

Şampiyonluk son çeyrekte geldi – Kocatepe Gazetesi

Final serisinin dördüncü maçı diğer maçları aratmayacak, finale yakışan bir performansta oynandı. Hücum ribauntlarıyla daha çok hücum şansı yakalayan Bahçeşehir, bunları iyi değerlendirerek skorda 8-4 öne geçti. İlk beş dakikada tutukluk yapan Afyon Belediyespor ikinci beş dakikada açıldıktan sonra farkı kapattı. İki takım adına karşılıklı üçlüklerin havada uçuştuğu ve üstünlüğün el değiştirmeye devam ettiği çeyrekte [&hellip]

Final serisinin dördüncü maçı diğer maçları aratmayacak, finale yakışan bir performansta oynandı. Hücum ribauntlarıyla daha çok hücum şansı yakalayan Bahçeşehir, bunları iyi değerlendirerek skorda 8-4 öne geçti. İlk beş dakikada tutukluk yapan Afyon Belediyespor ikinci beş dakikada açıldıktan sonra farkı kapattı. İki takım adına karşılıklı üçlüklerin havada uçuştuğu ve üstünlüğün el değiştirmeye devam ettiği çeyrekte Afyon Belediye geride kaldı. Topu bu dakikalarda daha iyi çeviren Bahçeşehir, Dixon ile basketi kaydederek skorda tekrar üstünlüğü eline aldı. Kalan dakikalarda da üstünlüğü korumaya devam eden Bahçeşehir, ilk çeyreği 20-17 önde tamamladı.
İkinci çeyrek Pullen ve Evren Büker’in karşılıklı üçlükleriyle başladı. Kerem Gönlüm ile serinin bu maçından da hücum ribauntlarını toplamaya devam eden Bahçeşehir, basketi de kaydederek farkı açmaya devem etti (28-21). Bahçeşehir’in iyi savunmasına rağmen içeri iyi kat eden Afyon, sayıyı bulmasını bildi. Afyon, bu dakikalarda iyi top çevirse de hücumu basketle tamamlayamadı ve rakibinin gerisinde kalmaya devam etti. Kalan dakikalarda 8 farklı üstünlüğü koruyan Bahçeşehir, ikinci çeyreği 38-30 önde tamamladı.
Üçüncü çeyreğe yakaladığı ritmi devam ettirerek giren Bahçeşehir, savunmasının da yardımıyla farkı lehine tutmayı sürdürdü. Afyon bu dakikalarda arka arkaya hücum ribauntlarını toplasalar da skorda ciddi bir krize girdi. Bu krizi Altan Erol’un üçlükleriyle aşan Afyon’a ise cevap Bahçeşehir’den gecikmedi. Kalan bölümde üstünlüğü korumaya devam eden Bahçeşehir üçüncü çeyreği 51-50 ile 1 sayı önde tamamladı.
Son çeyreğe Afyon daha etkili başlayan ekip oldu. Serkan Menteşe’nin 5 dakika kala yaptığı iyi savunmayı üçlükle tamamlamasıyla skor dengelendi ve 57-57 ile Afyon uyanışa geçti. Arkasından İbrahim Yıldırım’la da üçlüğü kaydeden Afyon, karşılaşmanın en kritik yerinde öne geçen ekip oldu. Mücadeleyi bırakmayan Bahçeşehir Kerem Özkan ile çok kritik bir üçlüğe imza atarak ayakta kalmaya devam etti. Coachların karşılıklı taktik hamlelerine sahne olan son bölümde Afyon farkı 6’ya kadar çıkardı ve karşılaşmayı da 74-70 skorla kazandı. Seride rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Afyon, Play-Off Şampiyonu olarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi başardı.
Karşılaşmayı Afyon’da Pullen 13 sayı, Hadi Özdemir 13 sayı 9 ribaunt, Ogün Sevinç ve Hagins 11’er sayıyla, Serkan Menteşe de 9 sayıyla karşılaşmayı tamamlayarak galibiyette etkili rol oynadı. Bahçeşehir de ise Dixon 25 sayı, DJ White 12 sayıyla tamamladı.

Bakmadan Geçme