Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şampiyonlar Şehri Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin çalışmaları sonuç verdi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının sonuçlarına göre Afyonkarahisar’dan 4 şampiyon çıktı. Afyonkarahisar, Türkiye’nin puan ortalamasının üzerinde puan ortalamasına sahip oldu

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimat ve himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonuç verdi. Bugün açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonuçlarına göre Afyonkarahisar’dan 4 öğrenci 500 tam puan alarak LGS şampiyonu oldu.

BÜYÜK GURUR YAŞADILAR

Şemsettin Karahisari Ortaokulu’ndan Ömer Faruk Mumyakmaz, Emirdağ Mithatpaşa Ortaokulu’ndan Büşra Yüce, Özel Bahçeşehir Ortaokulu Elif Sude Söyler ile Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu’ndan Nedim Sadi Çolaker, şampiyonluk gururu ve sevinci yaşadılar.

Şampiyonlar Şehri Afyonkarahisar

KOMŞU İLLERİN ÖNÜNDEYİZ

Son iki yıldır yapılan çalışmaların meyvesini verdi.  Afyonkarahisar merkez ve 17 ilçeleriyle, Türkiye ortalamasının üzerinde bir puana sahip olarak son dönemki başarı çıtasını yükseltti. Afyon, komşu illerin de önünde yer aldı. Bu yıl LGS’nin zorluk seviyesi artmasına rağmen Afyon, komşu illerin de önünde yer aldı.

BURSLULUK SINAVI’NDA DA TAM PUAN

Afyonkarahisar, Bursluluk Sınavı’nda da büyük bir başarıya imza attı. 6 öğrenci 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda 500 tam puan aldı. Afyonkarahisar merkezden Kocatepe Ortaokulu öğrencileri Yusuf Said Ekin ve Mehmet Melih Gölcük, Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’ndan Enes Kayra Köksal, Şemsettin Karahisari Ortaokulu’ndan Evra Türkoğlu, TOKİ Mevlana Ortaokulu’ndan Semiha Karaca ile Bolvadin Hasan Gemici Ortaokulu’ndan Mehmet Enes Özdemir, Bursluluk Sınavı’nda Afyonkarahisar’ın gururu oldular.