• Haberler
  • Spor
  • Şampiyonlar burada belirlenecek – Kocatepe Gazetesi

Şampiyonlar burada belirlenecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da yapımına 5 gün önce başlanan Motocross pisti Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, motor sporlarıyla ilgili Federasyonların destekleriyle kısa sürede tamamlanacak. 26-27 Kasım tarihlerinde Afyonkarahisar'da yapılacak Türkiye Motocross Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı da Motocross Pisti'nin bulunduğu alanda dün yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, [&hellip]

Afyonkarahisar’da yapımına 5 gün önce başlanan Motocross pisti Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, motor sporlarıyla ilgili Federasyonların destekleriyle kısa sürede tamamlanacak. 26-27 Kasım tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapılacak Türkiye Motocross Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı da Motocross Pisti’nin bulunduğu alanda dün yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Motosiklet Federasyonu As Başkanı Ogün Baysan, TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.  
26-27 Kasım tarihinde yapılacak olan Türkiye Motocross Şampiyonası’yla Afyonkarahisar’ın yeni pistleri spor kamuoyunun beğenisine sunuyacak.
AFYON PİSTİ
1.650 METRE ve 13 FİGÜR
Türkiye Motocross Şampiyonası Finallerinin Afyonkarahisar’da yapılacağını belirten Motosiklet Federasyonu As Başkanı Ogün Baysan, “Başkanımızın isteği ve talimatı doğrultusunda, ayın 5’inde başlattığımız Motocross pistinin çalışmalarında bugün 6. Rampayı bitirme aşamasına geldik. Parkurumuz bin 650 metreden oluşuyor, 13 figüre sahip. Türkiye’deki en teknik donanıma sahip pist olacak. Tim kurallarına sadık kalarak yapıyoruz parkurumuzu. Amacımız burada, önümüzdeki seneye veya 2018’de bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmak. Çalışma ekibi çok hızlı çalışıyoruz. Ekip çalışmasına tüm arkadaşlar müsait. Bununda meyvesini parkurumuzu ayın 27’sindeki, Motocross Şampiyonası’nın son ayağı olan şampiyonların belirleneceği final yarışına yetiştireceğiz. Kaynaşlı parkurumuz var. Buradan önce en son yaptığımız yer orası da hızla devam ediyor. Çok talep var fakat her yer maalesef uygun değil. İstemek farklı şey, yapmak farklı şey. Başkanım startı verdi. Bizi de çok iyi işe adapte etti görüyorsunuz beş gün içerisinde bu işi yapabilecek çok az ekip var. Başkanımız sağolsun bu desteği sağladı. Onun için istemek farklı şey, çok ilden talep var, uygun gördüklerimizi yapıyoruz, fakat burası bence her zaman farklı kalacak” dedi.
“22 KAMYON
12 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR”
Yapımı süren Motocross Pisti’nde çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Motosiklet Federasyonu As Başkanı Ogün Bey’den ve diğer arkadaşlarımızdan çok büyük destek aldık. Çünkü bu tamamen teknik bir iş. Bizim evet mühendislerimiz var, mimarlarımız var, teknikerlerimiz var, iş makinelerimiz var, kamyonlarımız var ama bunu yapacak, proje ve tecrübe bizde yoktu. Sağolsun Ogün Beyler de As Başkan olarak bize bu desteği verdiler. Kendileri de buradan 5 gündür ayrılmıyorlar. Şu anda burada 22 kamyon 12 tane iş makinesi çalışıyor. Toplam 30’un üzerinde ekipmanımız var. Burası bittiğinde tüm eksikleri giderildiği zaman Türkiye’nin en büyük Motocross pistlerinden biri olacak. Federasyonumuz ve As Başkanımızın da desteği ile burada hem Türkiye hem de Dünya şampiyonaları yapmayı düşünüyoruz. Niye arkadaşlar biliyorsunuz, Afyon ulaşım bakımından çok rahat ulaşılacak bir yer. Onun yanında otel kalitesi çok yüksek, ben buraya tüm dünyadan motor sporlarına ilgi duyan herkesin koşacağını kesinlikle inanıyorum. İnşallah 26-27 Kasım’da da burada final yarışlarını yaparak Afyonumuzu dünyaya tanıtacağız. Biz burada dünyanın önemli spor komplekslerinden birini buraya yapacağımızı söylemiştik. Motor sporları da inşallah buna dahil olacak” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme