Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

SAMİMİYETSİZLİĞE MISRİ SULTAN NE YAPSIN?

Burcu Aydın 28 Ekim 2016 Cuma 13:51:32
 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden olan Yardımcı Doçent. Dr. Kamil Sarıtaş’ın hazırladığı “Mısri Sultan Abdürrahim Karahisârî’de Tasavvuf Felsefesi” kitabının tanıtımı Mısri Camii’nde önceki gün yapıldı.
Öğle namazına müteakip yapılan tanıtım sonrası eser ücretsiz olarak dağıtılmak amacıyla hazırlanan stanta özenle yerleştirilmişti. Ama dağıtıldı demek doğru olmayacak. Tam tabiri sayısı 50 kişiyi bulmayan kişilerce izdihama neden olunarak kara zor elde edildi.
Son derece asap bozucu bir durumdu. Büyük çoğunluğu 40 ve 50 yaş üzerindeki grubun birbirlerini ezme pahasına itiş kakışı. Akıl alır, hoş görülür hiçbir tarafı ve izahı yok.
“Beklemeyin, istemeyin, vermeyeceğiz” diyen yok. Hoş olsa ne olur ki?  Bedava sirke baldan tatlı, okumasak da dursun bir köşede daha olmadı salla sobaya mantığı ile ücretsiz dağıtılan bir kültürel yayını kapışmaca kendi içlerinde yarışa dönüştü.
Altını çizerek tekrarlıyorum. Manevi boyutu başka olan Mısri Camii’nde kılınan öğle namazı ardından sözünü ettiklerim yaşandı. Hemcinsiniz bile olsa alnı secdeye gelen, Allah’tan korkma kuldan utanma iddiasındaki insanların birbirlerine sürtüşmelerini, ezmeye kalkmalarını hangi mantık ve ahlak anlayışı açıklayabilir?
Eğer kıldığımız namazda, inanç bütünlüğümüz kapsamındaki öğretilere, değer yargılarına, Allah-u Teala’nın emir ve yasaklarına Resulü’nün (SAV) sünneti seniyesine uymakta samimiyet gösterilmeyecekse Mısri Sultan eseri ne işi yarayacak? Cennet mekan Mısri Sultan bu durumda ne yapsın? Orada bulunanlar başta olmak üzere hepimizi bu hususta ihlasla düşünmeye davet ediyorum.
Anıtkayalılar “ilkokulumuza dokunmayın” dedi
Merkeze bağlı Anıtkaya köyündeki ilkokul binasının içinde inşa edilen yeni bina ile birlikte Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından kullanılması için ilkokulun köyün bir ucundaki ortaokula taşınmasına köy halkı karşı çıkıyor.
Yaklaşık iki kilometrelik mesafe anlamına gelen bu değişiklik ile öğle arası da dâhil çocukların sekiz kilometre yol yapacaklarına dikkat çekildi. Köy Muhtarı Mehmet Soylu, köy sakinleriyle birlikte yaptıkları açıklamada, küçük ilkokul öğrencilerinin buna dayanamayacaklarını, böylesi bir durumda okula gitmeyen öğrencilerin olabileceğine dikkat çekildi. İlgili ve yetkili makamların bu hususta gerçekçi bir çözüm üretebilmelerini acilen temenni ediyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti