Sami Er Kimdir? Kaç Yaşında Nereli?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er'i açıklamasının ardından Sami Er'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.  Peki, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizde…

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde seçimlere Sami Er ile girecek. AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

SAMİ ER KİMDİR? KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Sami Er, 1963 (61 yaşında) yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Er,  Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı’nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamlayan Sami Er, meslek hayatına 1989-1990 yıllarında Ümran Boru San. Tic. A.Ş.’de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle başlamıştır. 1992-1993 yıllarında Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak görev alan Sami Er, 2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi’nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.  Daha sonra 2005-2008 yılları arasında Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Halktaş A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenen Sami Er, 2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanmıştır. Bu süreçte, Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki olan Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmüştür. 2011 yılında İstanbul Üsküdar Belediyesi Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanan Er, bu görevini 2014 Temmuz ayına kadar sürdürmüştür. Çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyeliklerinde bulunan Sami Er, 2014-2019 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı ve Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmüştür.

2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atanan Er,31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilmiştir.

Bakmadan Geçme