“Salim Pancar varsa bizde varız”

Mor Beyazlı ekibin Teknik Patronu Orhan Yüce, yaptığı açıklamalarla hem sezonu değerlendirdi hem de gelecek sezon hakkında konuştu. Orhan Yüce, 'Afyonkarahisarspor’un futbolculara tek kuruş borcu yoktur' dedi. Afyonkarahisarspor, sezonu ikinci sırada tamamladı. Mor Beyazlı ekipte Ispartaspor maçı sonrası futbolculara süresiz izin verildi. Dün Kocatepe Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Orhan Yüce ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. [&hellip]

"Salim Pancar varsa bizde varız"

Mor Beyazlı ekibin Teknik Patronu Orhan Yüce, yaptığı açıklamalarla hem sezonu değerlendirdi hem de gelecek sezon hakkında konuştu. Orhan Yüce, “Afyonkarahisarspor’un futbolculara tek kuruş borcu yoktur” dedi.

Afyonkarahisarspor, sezonu ikinci sırada tamamladı. Mor Beyazlı ekipte Ispartaspor maçı sonrası futbolculara süresiz izin verildi. Dün Kocatepe Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Orhan Yüce ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taraftarların aklını bulandıran ve her sezon sonu akıllara gelen ‘Bu sezon futbolculara borç kaldı mı?’ sorusuna ise “Afyonkarahisarspor’un futbolculara tek kuruş borcu yoktur. Cumartesi günü futbolcuların paraları ödenmiştir. Ispartaspor maçından sonra da güle oynaya çocuklar izine ayrılmışlardır. Kulübün futbolculara tek kuruş borcu yok. Neden yok çünkü ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Fazla konuşmaya gerek yok çünkü yaşananlardan ders alınması gerekiyor. 3 Trilyon Lira borcu olan bir kulübe bir sürü para harcayıp transfer yapmak demek kambur kambur üstüne binmesi demektir. Biz bunu yapmadık. Harcanan 1 Trilyon parayla hem yarışmak hem ligde kalmak hem de fırsatını bulursan yukarıya gitmek kolay iş değil. İşte bu nedenle bizim için enteresan bir seneydi. Yaşananlardan bir ders alınması gerekiyor. Fakat bu dersi bizim mi almamız lazım yoksa başkalarının mı alması lazım bilemiyorum Bu seneden kimseye bir kuruş borç yok. Futbolcular güle oynaya memleketine gittiler. Borçlar olmasaydı iddaa’dan gelen para bile bize yeterdi. Hesapsız harcamalar hesapsız yönetimler kulübü bu duruma getirmişler” dedi.
“Transfer yapmadan
lige başladık”
Afyonkarahisarspor Teknik Direktörü Orhan Yüce, sezonu değerlendirdiği konuşmasına şöyle başladı: “İstediğimiz transferleri yapamadan lige başladık. Kötü de bir başlangıç yapmadık. Hazırlık döneminin sonuna doğru kadromuzu anca toparlayabildik. Bu iyi başlangıçla hem kulüp hem futbolcularımız hem de taraftarlarımız bir havaya girdi. Bizimde istediğimiz futbolda Afyon’un bir hamle yapmasını sağlamaktı bunu da başardık. İlerleyen zamanlar içerisinde iyi oyunlar oynadık. Üst sıraları zorladık. Son iki haftaya girilirken iki maçı kazansaydık Play-Off’a kalabilirdik. Bu maçlardaki puan kayıpları bizi Play-Off’tan uzaklaştırdı. Ama şu bilinmelidir ki bizim takımımız hiç transfer yapmadan lige girdi ve sıkıntılı bir sezon geçirdi. Santraforumuz olmadan koskoca bir sezonu geçirdik. Ama elimizdeki kadroyu kullanarak buralara kadar geldik. Üç dört tane futbolcu alabilseydik Play-Off oynayabilirdik.”
“Sakatlıklar belimizi büktü”
Yüce konuşmasına şöyle devam etti: “Bir sezon boşuna mı gitti diye sorduğunuz da ise bunu ben bile bilmiyorum. Düşme korkusu da yaşayabilirdik. Zaman zaman yaklaştığımız zirveden u-zaklaştığımız zamanlar da oldu. Futbolcularımız sezon içerisinde sakatlıklar yaşadı. Performanslarını ligin tamamına yansıtamayan oyuncularımız oldu. Bir sürü sıkıntılarla baş ettik. Ligi ikinci sırada tamamladık.”
“Mükemmel bir oyun çıkardık”
Tecrübeli Teknik Adam, son hafta oynanan Ispartaspor maçını da yorumladı. 4-1’lik galibiyetin az bile olduğunu Ispartaspor’dan tarihi farkı kaçırdıklarını söyledi. Yüce “En son oynadığımız Isparta maçına gelirse, son iki haftadır iyi oynuyorduk zaten. Oyuncularımız Isparta’da mükemmel oynadı. Her iki takımda maçı kazanmak istiyordu. Ama biz çok iyi oynadık. Tarihi farkta olabilirdi. Bizi desteklemeye gelen 15-20 tane taraftarımızı sevindirdiğimiz için mutluyuz” dedi.
“Salim Pancar varsa biz de varız”
Gelecek hakkında planlarını da söyleyen Orhan Yüce, her şeyin ilerleyen zamanda belli olacağını belirterek Onursal Başkan Salim Pancar’ın durumuna ve düşüncesine göre hareket edeceğini belirtti. Yüce şöyle konuştu; “Önümüzdeki sezon ne olur bilemiyoruz. Salim Beyin durumuna düşüncesine göre hareket edeceğiz. O destek gelmese bu işin sürdürülemeyeceğini söylemişti zaten. O desteğini çekerse bizde bırakırız.”
“Harcanan 1 Trilyonun 5’te biri transfere
gitseydi şimdi Play-Off’lardaydık”
Afyonkarahisarspor’un sene başında 3 Trilyon borcu olduğunu söyleyen Yüce, harcanan 1 Trilyonun da bu borçların azaltılmasına gittiğini söyledi. Yüce “Bu sezon aşağı yukarı 1 Trilyon para harcanıldı ama bu paranın tek kuruşu transfere gitmedi. Bu paranın tamamı borca gitti. 1 Trilyonun çok cüzi bir kısmını transfere harcasaydık şu anda Play-Off’larda mücadele ediyorduk.

Bakmadan Geçme