Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Salgın hızla ilerliyor, tedbirler artacak”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sosyal mesafeye, temizliğe, maskeye riayet edilmediği için koronavirüs salgının kırsalda hızla ilerlediğinin altını çizdi. Ankara ziyaretiyle ilgili de açıklamada bulunan Başkan Zeybek, “Aslında biz temaslarımızda farklı
şeyler de aldık. Müzenin tapusu aldık. Konu netleştikten sonra kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağım” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısı dün akşam yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı’nda yapılan toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmedi. Mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan meclis üyeleri mazeretleri nedeniyle izinli sayıldılar. Meclisin bir sonraki olağan toplantısı 1 Eylül Salı günü saat 18:30’da başlayacak.
“ÖZELLİKLE KIRSALDA SALGIN KURALLARI HİÇE SAYILIYOR”
Toplantı açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek “Hepimizin Kurban Bayramı mübarek olsun. Zor bir süreç yaşıyoruz. Salgın bir türlü bitmedi. Bilhassa kırsal kesimde, köylerimizde sosyal mesafeye, temizliğe ve maskeye riayet edilmeden düğündür, mevlüttür, cenazedir yapıldığı için ilimizde bugüne kadar en az hasarla atlattık dediğimiz salgın son günlerde artarak devam etmektedir. Bu salgından kurtulmak istiyorsak bu tedbirlere riayet etmek zorundayız.” dedi.
“ÇAYIRBAĞ’DA DURUM ÇOK CİDDİ,
BUGÜN VEYA YARIN KARANTİNAYA ALINIR”
İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun salgınla mücadele amacıyla caydırıcı kurallar almak durumunda kaldığını dile getiren Zeybek, “Bilhassa Çayırbağ’da salgında durum çok ciddi aşamadadır. Hayvan Pazarı Çayırbağ’da olduğundan ciddi bir salgın vardı. Hatta birkaç ölüm de gerçekleşti. Dün (önceki gün) Belediye eski Başkanı vefat etmiş. Defin etmişler pandemiden dolayı koronavirüsten. Vali beyi arayıp ‘Sayın Valim buranın acilen karantinaya alınması gerekir.’ diye söyledim. Herhalde İl Hıfzıssıhha Kurulu bugün veya yarın oranın karantina kararını verir diye düşünüyorum. Tek düşüncemiz böyle bir salgının bir daha yaşanmamasıdır. Salgın tüm dünyayı kasıp kavuruyor. İl olarak da en az hasarla atlatabilmeyi ümit ediyoruz. Bu vesile ile 5 mazeretli arkadaşımız mazeretleri nedeniyle toplantımıza iştirak edemediler.” diye konuştu.
TERMAL HAT VE OTOGAR HATTI’NDA DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞMA İZNİ
Temmuz ayı Meclis tutanak özeti oybirliği ile kabul edildi. Belediye Meclisinin 3 Şubat 2020 gün ve 75 numaralı kararıyla belirlenen su harcamalarına katılım payı tutarı tahsilinin 2020 yılı yerine 2021 yılından geçerli olmak üzere 2 yılda 4 eşit taksitte tahsili teklifi kabul edildi. Fatih minibüslerinin mahalle içi güzergâhında 10 araç için değişiklik yapılmasına karar verildi. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda yapılan inceleme sonucu; S.S. 33 Nolu Termal Minibüslerinin A.N.S.-Otogar- Özdilek güzergâhında çalışan 34 araçtan 17’sine yeniden bu hat üzerinde dönüşümlü olarak çalışmalarına izin verilmesini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Şehir içi minibüslerinde model değişikliği yapılmak istenildiğinde (M) plakanın boşta bekletme süresinin 60 gün uzatılması oybirliğiyle kabul edildi. S.S.36 Nolu A.N.S.-Erenler Minibüsleri güzergâhında değişiklik yapılması talebi uygun görülmedi.
BAZI ALANLARDA TEKNİK
İNCELEMELER YAPILACAK
Hamidiye Mahallesi 4 bin 487 ada 1 numaralı parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi uygun görülmedi. Saraydüzü Köyü ve İnaz (Demirçevre) Mahallelerindeki bazı parsellerde imar plan değişikliği yapılması talebi sözü edilen alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı onama yetkisinde olduğundan talebin bakanlıkça değerlendirilmesine sunulacak. Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda belirtilen Yençok=Serbest ibaresinin kaldırılarak kat yüksekliklerinin belirlenmesi konusunda teknik inceleme sonrası konu mecliste değerlendirilecek. Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi 1094 adanın bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi bu alanın şehrin 2. derece deprem bölgesinde olması nedeniyle bodrum artı zemin artı 6 kat olarak talep edilen imar plan değişikliğini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
KATI ATIKTAN ENERJİ
ÜRETİMİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi 1207 ada 1 nolu parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi de karara bağlandı. İnceleme sonucu bu alanın camii alanı olarak kullanıldığı, camiinin su basman kodunun yüksek olmasından dolayı bodrum katının kullanılabilir durumda olduğu gerekçesiyle talep reddedildi. Ali İhsanpaşa Mahallesinde bulunan S.S. Modern Küçük Sanayi Sitesinde (3. KKS) imar plan değişikliği yapılması talebi için komisyon tarafından teknik inceleme talep edildi. Akçin Mahallesi 445 ada 19 parselde imar plan değişikliği yapılması talebince; Bio Kitle Enerji Santrali kurulabilir ibaresinin plana işlenmesi gerektiği bu şekilde talebin komisyonca uygun görüldüğü kaydedildi. Mehmet Zeybek, katı atıktan enerji üretimi düşünüldüğünü bildirdi.
KAFKAS DERNEĞİNE KONAK TAHSİS EDİLDİ
Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği’nce Belediye’ye hibe edilen 2011 model çöp kamyonu hibesi oybirliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Efecik Mahallesi 601 ada 1 parsel nolu taşınmaz üzerinde bulunan binanın Ortak İşbirliği kapsamında mülki idare amirinden izin alınmak kaydıyla bedelsiz olarak Karaçay Balkar Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne tahsisi, bu hususta protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Daha önce Benlioğlu Konağı vardı. Burası çok büyük bir konak olduğundan burayı Gastronomi Müzesi yapmak için onlardan geri almıştık. Yanında ondan daha küçük olan bir konak restore edildi. Aynı derneğe Belediye’nin ihtiyaç duyduğu anda tek taraflı anlaşmayı fesh etme şartlı tahsisini düşündük.” dedi.
25 ŞEHİT PARKI HİZMETE AÇILACAK
Toplantıda Afyonkarahisar’ın bazı mahallelerinde bulunan parklara isim verilmesi teklifi kabul edildi. Mahalle Muhtarlarından gelen talepler doğrultusunda parklara şehitlerimizin isimleri verilecek. Mühimmat Deposu yakınına yapılan parka ise mühimmat depo patlamasında şehit düşen 25 askerimizin anısına parka “25 Şehit Parkı” isminin verilmesine karar verildi.
İTFAİYEYE 42 METRE
MERDİVENLİ ARAÇ ALINACAK
S.S.36 Nolu ANS Erenler minibüs durağı ile Karşıyaka minibüs durağının ANS Erenler durağında birleşmeleri ve çalışacakları güzergâhların yeniden belirlenmesi isteği kabul edildi. Sadıkbey Mahallesi 350 ada 53 nolu parselin bulunduğu alanda ilave imar planı yapılması talebi için kurum görüşleri alınacak. İl merkezinde 33 nolu Ring Yeraltı Tesisi Yapım İşi kapsamında trafo bina yeri tahsisi için imar plan tadilatı yapılmasına karar verildi. Belirlenen yerler imar planına trafo alanı olarak işlenilecek. Deper Mahallesi 5 bin 963 parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması talebi reddedildi. Çetinkaya İmar (Selçuklu) Mahallesi 1504, 1506, 1507 adaların bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılmasına karar verildi. Ataköy Mahallesi (Köyü) 4 bin 923 adanın bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması için uygun yer belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası A.Ş. tarafından Altyapı ve Üstyapı Yapım İşlerinde kullanılmak üzere Belediye’ye gönderilen 1.500.000,00 TL nakit hibe şartlı bağış kabul edildi. Bu hibe ile 42 metrelik Belediye itfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet tam donanımlı, yüksek merdivenli itfaiye aracı alınacak.
TAHSİS SÜRESİ 20 YIL
Akarçay kenarında bulunan 250 metrekare kapalı alana sahip taşınmazın, su kanalı içerisinde kano ve su sporları düzenlenmesi amacıyla 2024 yılı Haziran ayı sonuna kadar Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne yapılan tahsis süresinin 20 yıla uzatılmasına karar verildi. Kocatepe Spor Kompleksi içerisinde ki 15 bin kişilik Zafer Stadyumunu 2020-2021 sezonunda kullanma talebinde bulunan spor kulüplerinden alınacak bedel tespiti komisyonda değerlendirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“ASLINDA BİZ
MÜZE’Yİ DE ALDIK”

 

Dumlupınar Mahallesi 392 ada 15 parsel ve Erenler Mahallesi 178 ada 2 parsel ile Karaman Mahallesi 4 bin 944 ada 12 parselin trampasından Belediye’nin hissedar olacağı, Karaman Mahallesi 4 bin 944 ada 12 parseldeki hissenin Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi söz konusu. Bu alanlarda Kütüphane, Millet Kıraathanesi, Sergi Salonu gibi amaçlarla kullanılmak üzere tahsisin yerine getirilmesi için Encümene yetki oybirliği ile verildi. Mehmet Zeybek konuyu 2. Vakıf İşhanı ile Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi’nin takası olarak özetledi. Bakanlığa 25 yıllığına tahsis yapılırken tapu devri söz konusu olmadığı açıklandı. Millet İttifakı’nın CHP’li Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, bir önceki toplantıda dile getirdiği kütüphanenin korunması hassasiyetini dünkü toplantıda tekrarladı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Aslında biz temaslarımızda farklı şeyler de aldık. Müze’nin tapusu aldık. Konu netleştikten sonra kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağım.” dedi.
Afyonkarahisar Belediyesi Gazlıgöl Belediyesi’ne bedeli karşılığında asfalt yapımı için protokol imzalanacak.

 

“İŞÇİLERE EMEKLİ OLMALARI İÇİN MOBİNG YAPILDIĞI”
İDDİALARI SORUŞTURULACAK

 

CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Meydanoğlu çok güzel çiçeklerin ekildiği alanların etraflarına yapılan koruma amaçlı yapının görseli bozduğu ve yabancı turistlerce yadırgandığını belirtti. Korumanın köpeklerin çiçeklere zarar vermemesi amaçlı olduğu vurgulandı. CHP’li Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş toplantı sonunda, “2019 yılından bu yana Belediye’de kadrolu işçi statüsünde çalışanlardan kaç kişi emekliye ayrıldı? Açık yüreklilikle, meselenin aydınlanması için soruyorum, bazı Belediye işçilerine emekli olmaları yönünde mobing uygulandığı iddia ediliyor. Baskıya boyun eğmeyenlerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevlendirildikleri doğru mu? Bunların içerisinde müdür statüsünde çalışan kişiler var. Bu iddialara yönelik soruşturma açılacak mı?” diye sordu.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, pandemi sürecinde ihtiyaç doğrultusunda çeşitli birimlerden Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne eleman göndermek durumunda kaldıklarını, iddialar kapsamında soruşturma açacaklarını dile getirdi. Millet İttifakı Meclis Üyelerinden Harun Sağlam, ilin eğitimdeki başarısızlık durumuna dikkat çekerken, Alaaddin Nakilcioğlu kaldırım ve ağaçlandırma çalışmalarının paralel ilerlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.