Saldırıdan önce uyarmıştı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, kendisine yapılan saldırıdan önce Afyonkarahisar’da iki dernek adına çıkartılan gazete ve dergilerin, gazi ve şehitlerin adları kullanılarak para karşılığı satıldığına dikkat çekti Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, [&hellip]

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, kendisine yapılan saldırıdan önce Afyonkarahisar’da iki dernek adına çıkartılan gazete ve dergilerin, gazi ve şehitlerin adları kullanılarak para karşılığı satıldığına dikkat çekti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Antalya Şehit ve Gazileri Derneği adına kent merkezinin çeşitli noktalarında 5 lira karşılığında dergi satışı yapıldığını söyledi.
Söz konusu derneğin, dergi satışından şehit ailele-rine ve gazilere yardım ettiğinin iddia edilmesine rağmen, şehit ve gazilerin adı ile bu tip bir yardım faaliyeti yapılmasını doğru bulmadığını dile getiren Kumartaşlı, şunları kaydetti:
”Söz konusu dergilerin satışını yapan Antalya Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’nin bir yetkilisi ile konuştum. Dergi satışından elde edilen gelirin Şehit aileleri ve Gaziler için kullandığını söylüyor. Öte yandan yardımların Afyonkarahisar’da kimlere yardım yapıldığını söyleyemiyor. Daha da vahimi Afyonkarahisar’daki bir şehidin adını bile veremiyor. Bana yardım yapılan Afyonkarahisar’daki ailelerin isimlerini içeren bir listeyi fakslayacağını söyledi. Şu ana kadar elimize geçen bir faks maalesef yok.”
Afyonkarahisar’da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği dışında gazi ve şehitleri temsil eden bir dernek ya da şube bulunmadığına dikkati çeken Kumartaşlı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Bizim dernek olarak amacımız insanlardan toplanan paralarla kısa vadedeki sorunları çözmek değildir. Amacımız, Şehit aileleri ve gazilerin tüm sosyal hakları başta olmak üzere yaşadıkları tüm sıkıntıların çözülmesi için TBMM, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı nezhinde girişimler yapıyoruz. Gerekli yasal düzenlemelerin Meclis’ten geçerek Şehit ailesi ve Gazilerin daha iyi yaşam koşullarına kavuşmaları için çaba sarf ediyoruz. Şehit çocukları için ise ilköğretimden, üniversite hazırlık kurslarına ve eğitim burslarına dek tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çeşitli girişimlerimiz oldu ve olacaktır. Dernek Başkanı olarak, Afyonkarahisar halkından ricam bu tip satış yapan kişilere rağbet etmemeleridir.” (AA)

Bakmadan Geçme