Salar'da şap tedbiri – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'a bağlı Salar beldesinde şap hastalığı çıktığı belirtildi Afyonkarahisar'a bağlı Salar beldesinde şap hastalığı çıktığı, bu nedenle karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Buna göre Nuribey, Halımoru, Sülün Gözetim Bölgesi: Karaaslan, Belkaracaören, Kışlacık, Ataköy Büyükkalecik, Sarık, Afyonkarahisar Merkez, Küçükkalecik ve Değirmenayvalı, karantina bölgesi ilan edildi. Şap Hastalığı geçmediği sürece Salar ve karantina altına alınan bölgelerde hayvan ve [&hellip]

Salar’da şap tedbiri

Afyonkarahisar’a bağlı Salar beldesinde şap hastalığı çıktığı belirtildi

Afyonkarahisar’a bağlı Salar beldesinde şap hastalığı çıktığı, bu nedenle karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Buna göre Nuribey, Halımoru, Sülün Gözetim Bölgesi: Karaaslan, Belkaracaören, Kışlacık, Ataköy Büyükkalecik, Sarık, Afyonkarahisar Merkez, Küçükkalecik ve Değirmenayvalı, karantina bölgesi ilan edildi. Şap Hastalığı geçmediği sürece Salar ve karantina altına alınan bölgelerde hayvan ve hayvan maddesi giriş çıkışı yasaklandı.
ŞAP HASTALIĞI NEDİR?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Şap Enstitüsü, hastalığı şöyle tanımlıyor: “Şap hastalığı ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanların akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalığıdır. Direkt temas, enfekte ve duyarlı hayvanlar arasında en yaygın bulaşma formudur. Şap hastalığı mihraklarının yaklaşık yüzde 95’inde bulaşma direk temasla olur.”

BURAK AYDIN

Bakmadan Geçme