Salar'da Çiftçiler Bilgilendirildi

Afyonkarahisar merkeze bağlı Salar beldesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik çalışanları çiftçileri bilgilendirdi.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından, Salar beldesinde arazi kontrolleri yapılarak ekiliş ve hasat yapan çiftçilere Tarımsal Üretim Planlaması ile ilgili bilgiler verildi.

Aynı zamanda çiftçilerle maliyet, verim, fiyat konusunda bilgi alışverişi yapıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Planlı Üretim Kapsamında belirlenen 13 ürün ve 1 ürün grubundan ve 29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında belirlenen Havza Ürün Deseni Listesindeki ürünlerden bahsedildi.

Salar'da Çiftçiler Bilgilendirildi

Cumhurbaşkanı kararında belirlenen bu ürünlerin Afyonkarahisar merkez tarım havzasında üretimini yapan çiftçiler Temel Destek yanında bir de Planlı Üretim Desteklemesi alabilecek.

Tarımsal Üretim Planlamasıyla birlikte, arz ve talep dengesinin de gözetilerek, stratejik ürünlerin en uygun yerlerde üretilmesi, kaynak kullanımında optimizasyon ve verimlilik artışı hedefleniyor. Bu sayede, hasat döneminde üreticilerin pazarlama sorunlarıyla karşılaşmasının önüne geçilmesi ve refah düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme