Saklı kalan eserler, bu albümde
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca, “Saklı Nağmeler” adını taşıyan albümün müzik yönetmenliğini yaptı. Kaynarca’nın da içinde bulunduğu ve çoğu akademisyenlerden oluşan Elhân müzik topluluğunun çıkardığı albümde ilk defa icra edilen saz eserleri bulunuyor Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca’nın yanı sıra AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ömer Bildik [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca, “Saklı Nağmeler” adını taşıyan albümün müzik yönetmenliğini yaptı. Kaynarca’nın da içinde bulunduğu ve çoğu akademisyenlerden oluşan Elhân müzik topluluğunun çıkardığı albümde ilk defa icra edilen saz eserleri bulunuyor
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca’nın yanı sıra AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ömer Bildik ve Okt. Özlem Elitaş’ın da aralarında bulunduğu Elhân müzik topluluğu, ilk albümünü Kalan Müzik’ten çıkardı.
ELHÂN’IN İLK ALBÜMÜ
Burak Kaynarca’nın müzik yönetmenliğini yaptığı ve “Saklı Nağmeler” ismini taşıyan albümde daha önce sesli olarak kaydedilmemiş 13 saz eseri bulunuyor. Elhân’ın bu ilk albümünde kanûnî Bekir Reha Sağbaş, kemençevî Derya Türkan, çellist Özer Arkun, kudûmzen ve dâirezen Timuçin Çevikoğlu, neyzen Ömer Bildik ve ûdî Burak Kaynarca yer alıyor.
13 SAZ ESERİ
BULUNUYOR
“Saklı Nağmeler” albümünde Neyzen İsmâîl Dede, Buhurcu, Saatçi Mustafa Efendi, Neyzen Saîd Dede, III. Selîm, Tanbûrî Dilhayât Kalfa, Gazî Giray Han, Kutbü’n-nâyî Osman Dede, Şekerci Cemil Bey gibi bestekârların; Müselles, Mâverâü’n-nehr, Bezm-i Tarab, Şûrî, Büzürg, Geveşt, Tarz-ı Cedîd, Nârefte, Tarz-ı Cihân, Sultân-ı Cedîd ve Isfahânek makamlarındaki saz eserlerine yer veriliyor.
2 YILLIK EMEĞİN SONUCU
Albümün müzik yönetmeni ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca, “Bu albüm çalışması 2 yıl sürdü. Saklı Nağmeler’i, enstrümantal bir albüm olarak hazırladık” dedi. (Kocatepe)
CD Repertuarı
1. Müselles Peşrev Tanbûrî Dilhayât Kalfa
2. Müselles Sazsemâîsi Tanbûrî Dilhayât Kalfa
3. Mâverâü’n-nehr Sazsemâîsi Buhurcu
4. Bezm-i Tarab Sazsemâîsi Saatçi Mustafa Efendi
5. Kemençe Taksimi – Derya Türkan
6. Şûrî Peşrev Gazî Giray Han
7. Şûrî Sazsemâîsi Gazî Giray Han
8. Ney Taksimi – Ömer Bildik
9. Büzürg Sazsemâîsi Kutbü’n-nâyî Osman Dede
10. Geveşt Sazsemâîsi Kutbü’n-nâyî Osman Dede
11. Kânun Taksimi – Bekir Reha Sağbaş
12. Tarz-ı Cedîd Sazsemâîsi Neyzen Saîd Dede
13. Nârefte Peşrev Neyzen İsmâîl Dede
14. Viyolonsel Taksimi – Özer Arkun
15. Tarz-ı Cihân Sazsemâîsi Sultân III. Selîm
16. Sultân-ı Cedîd Sazsemâîsi Ûdî Şekerci Cemîl Bey
17. Ûd Taksimi – Burak Kaynarca
18. Isfahânek Peşrev Sultân III. Selîm
Müzik ders kitabının yazarları arasındalar
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Türkmen, Yrd. Doç. Dr. Emel Funda Türkmen ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı Müzik ders kitabının ortak yazarları arasında yer aldı.
Binlerce öğrencisi olan programa ait kitabın yazarları arasında Gazi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Salih Aydoğan ve Prof. Nezihe Şentürk de yer alıyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur Türkmen, kitabın titiz çalışmalar sonunda yayınlandığını, konservatuvarın ve konservatuvar eğitimcilerinin sadece sanatsal olarak değil, bilimsel yayınlarla da ülke müzik kültürüne hizmet ettiğini belirtti. (Kocatepe)