Saklı Cennet Tabiat Parkı: Afyon'a 2 Saat

Isparta’nın 12 kilometre güneybatısında ve il merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Gölcük, deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte yer alan bir krater gölüdür.

Etrafı, 150-300 metre kadar yükselen ve volkanik küllerle kaplı tepelerle çevrili olan bu daire şeklindeki göl, 1,5 kilometre çapında ve 30 metre derinliğindedir. Gölcük, Isparta ve çevresindeki halkın günübirlik dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılayan doğal bir güzellik olarak yıllardır önemini korumaktadır.

Gölcük, 1991 yılında tabiat parkı olarak tescil edilmiştir. Gölcük Tabiat Parkı’nda kızılçam, karaçam, meşe, sedir, akasya, akçakesme ve diğer maki türü bitkiler ile tavşan, tilki, sincap, kaplumbağa, yılan ve çeşitli kuş türleri bulunmaktadır.

Alandaki doğal bitki örtüsü; kızılçam, karaçam, akasya, meşe, sedir, akçakesme, tespih çalısı, katırtırnağı, laden ve geven gibi unsurlardan oluşturur. Memeli hayvanlardan; yaban domuzu, tilki, tavşan, yılan, porsuk, ağaç sincabı, kuş türlerinden; keklik, çulluk, karga, şahin, su kuşlarından yeşilbaş ve sakarmeke yaşamaktadır

Bakmadan Geçme