Sakal: Afyon kirazından kimse bahsetmiyor

Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, borcunu ödedikleri içme suyu tesisinin çalışmaması halinde yaz sezonunda ciddi sıkıntı yaşayacaklarını söyleyerek yetkililere seslendi. Sultandağı kirazının yabana atılmaması mesajını veren Sakal, 'Afyon kirazından kimse bahsetmiyor. Biz kiraz üretiminden çok para kazanıyoruz' dedi   Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında beldesine yaptığı hizmetleri [&hellip]

Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, borcunu ödedikleri içme suyu tesisinin çalışmaması halinde yaz sezonunda ciddi sıkıntı yaşayacaklarını söyleyerek yetkililere seslendi. Sultandağı kirazının yabana atılmaması mesajını veren Sakal, “Afyon kirazından kimse bahsetmiyor. Biz kiraz üretiminden çok para kazanıyoruz” dedi

Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında beldesine yaptığı hizmetleri anlatırken mermer ve gıda sektörüyle ön planda olan Afyonkarahisar’da kiraz üretiminin yabana atılmaması vurgusunda bulundu.
“KENDİ YAĞIMIZDA KAVRULARAK DERMAN BELEDİYESİ OLDUK”
CHP’li Belediye Başkanları olarak gerçek anlamda “Derman Belediyesi” olmayı sürdüreceklerinin altını çizen Sakal, “Göreve geldiğimiz an itibariyle Yeşilçiftlik beldemizde çok sorun vardı. Hiçbir hizmet yerine gelemiyordu. Eksiklerden yolların yapımından işe başladık. Eğitimde ki sıkıntı okullara olan ilgisizlikti. Beldem de bir ilkokul birde ortaokul var. Okul Müdürleri ve öğretmenlerle yakın temas içerisinde eğitime çok fazla önem verdik. Hak ettiğimiz yere gelmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza iyi eğitim verebilmek adına bunu yaptık. Mezarlık yolu da dâhil yollarımızı düzelttik. Bilindiği üzere bunlar bizim kısıtlı imkânlarımızla oluyordu. Çok fazla gelirimiz yoktu. Devletin hiçbir kademesinden hiçbir şekilde iktidardan destek görmediğimizi açıkça söylüyorum. Kendi yağımızda kavrularak ‘Derman Belediyesi’ olduk.” dedi.
“PANDEMİ SÜRECİ
YORDU AMA GEREKENİ
YAPMAKTAN MUTLUYUZ”
Yeşilçiftlik Beldesi’nde emekli ve yaşlı kesimin fazla olduğunu belirten Sakal, özellikle pandemi sürecinde bu kesime özel ekipler kurduklarından söz etti. 65 yaş üzeri sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde beldenin ıssızlaştığını dile getiren Sakal, “Beldemizde 65 yaş üzeri nüfus fazladır. Her eve varıp her ihtiyacı giderdik. Hani basında espiriler yapılır ya ‘Bana şu da lazım’ gibi aynen bu şekilde kime ne lazımsa herkesin ihtiyacını giderdik. Pandemi süreci bizi çok yordu ama çokta mutluyuz. Beldemizde ki tüm insanlarımızın süreci sağlıklı geçirebilmeleri için görevimizi elimizden gelenin fazlası şeklinde yaptık. Çocuklarımızı bugünlerde ziyareti balkonlardan, kapılardan yaptık. Özel günlerimizi bayramlarımızı kutladık. Pandemi sürecini yörede en iyi atlatan beldeyiz.” diye konuştu.
“BORCUNU TAKSİTLE ÖDEDİĞİMİZ TESİSTEN DAMLA SU KULLANAMADIK”
Yeşilçiftlik Beldesi’nin içme suyu sorunun temel bir sorun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Belediye’nin 5 milyon lira borçlandırılarak seçim öncesi içme suyu tesisi açıldığını kaydetti. Bu borcu 6 aydır taksitle ödemeye başladıklarını anlatan Sakal, “DSİ’ye ödemeleri yapmamıza rağmen bir damla suyu hala içmesuyu olarak kullanamadık. Tesis atıl vaziyette beklerken biz bunun borcunu ödüyoruz. Her ay rutin olarak DSİ’ye yazı yazıyorum. Bu ay ne yapılacak diye sorduğumda, gelen cevapta ‘Ha yapacağız de yapacağız.’ oluyor. Halen daha ortada hiçbir şey yok. Bu sorunu yetkililere basın yoluyla duyurmak boynumun borcudur. Bilindiği üzere yöremiz meyvecilikle ağırlıklı olarak kiraz ve vişne üretimi yapmaktadır. Ağırlıklı gelir kaynağımız odur.” şeklinde konuştu.
“KİRAZIN EKONOMİK
GİRDİSİNİ YABANA ATMAYIN”
“Tırnak içerisinde söylemek istediğim bir konuda mermeri, kaymağı, sucuğuyla ünlü olan Afyon’da kirazdan kimse bahsetmiyor.” diyen Sakal şu ifadeleri kullandı: “Kirazın da girdisini bir merak ederler, ekonomik anlamda bir araştırırlarsa çok mutlu oluruz. Çünkü biz kirazdan da çok para kazanıyoruz.”
“NE OLUR YETKİLİLER
İÇME SUYU KONUSUNDA SESİMİZİ DUYSUN”
Yeşilçiftlik Beldesi’nde asıl içme suyu probleminin yaz sezonunda başlayacağının altını çizen Sakal şöyle konuştu: “Yeşilçiftlik beldesi olarak 2 bin 137 nüfusumuz vardır. Haziran ayı başından itibaren beldemize sayısı 2 binin üzerinde mevsimlik işçi gelecek. Nüfusumuz ikiye katlayınca içme suyu sorunumuzda büyüyecektir. Geçen yılı zor zahmet geçirdik. Bu yıl aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. Ne olursunuz yetkililer sesimizi duysun. Borcunu ödeyeli 6 ay oldu. Taksitle ödemelerimizi yaptık. O tesisten bir damla su damlamadı.”
“TIKIR TIKIR ÇALIŞIYORUZ”
Önceki gün itibariyle sona eren pandemi süreciyle kahvehaneleri açtıklarını aktaran Sakal sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımıza can suyu desteğimiz oldu. Kahvehanelerin, camiilerin, okulların temizliğinde hijyen kurallarına uyulmasında üzerimize düşenleri yapıyoruz. Pandemi sürecinde Yakasenek ve Doğancık köyleri Yeşilçiftlik Belediyesi sorumluluğundadır. Bu iki köyümüzde her türlü gereken desteği gücümüz kadar sağlıyoruz. Tıkır, tıkır çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’’ın Haberi

Bakmadan Geçme