• Haberler
  • Gündem
  • 'SAİK, acentelerin haklarını koruyor' – Kocatepe Gazetesi

'SAİK, acentelerin haklarını koruyor' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi'nin sigorta acentelerinin haklarını koruduğunu belirtti. Özerdem, '2017 yılının başında SAİK, bir taban komisyon çalışmasa, sigorta acentelerinin aldığı komisyonlar yerlerde sürünecek, şirketler, komisyonları yüzde 1-2-3'lere düşüreceklerdi. Bunu hükümet gördü ve yüzde 10'luk taban komisyonu getirdi.Bunu yaparken bir önceki yıl [&hellip]

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin sigorta acentelerinin haklarını koruduğunu belirtti. Özerdem, “2017 yılının başında SAİK, bir taban komisyon çalışmasa, sigorta acentelerinin aldığı komisyonlar yerlerde sürünecek, şirketler, komisyonları yüzde 1-2-3’lere düşüreceklerdi. Bunu hükümet gördü ve yüzde 10’luk taban komisyonu getirdi.
Bunu yaparken bir önceki yıl ortalama komisyona bakıldı. 2016 yılı acentelerin trafik komisyonlardan almış oldukları ortalama komisyon 10 idi” dedi.
16 KASIM’DA MASAYA YATIRILACAK
Özerdem, trafik sigortalarındaki prim düşüşünün birtakım çevrelerin iddia ettiği gibi yüksek olmadığını belirterek “Trafik sigortasındaki prim düşüşü enflasyonu saymazsak yüzde 4,18.  Prim düşüşü çok büyük değil. Bütünsel baktığımız zaman acentelerin kârlılık oranları artacak.
16 Kasım’da Ankara’da yapılacak sektörel toplantıda 9 aylık karşılaştırmalar sunulacak. Orada toplantıya katılanlar durumu görecek. 31 Aralık geldiği zaman sektörün aldığı komisyonlar görülecek. Buradan hareketle tekrarlamakta fayda var. SAİK, biz acentelerin haklarını korumuş ve bu nedenle acentelerin güvenini kazanmıştır” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme