• Haberler
  • Gündem
  • Sahur, Ramazan'ın altın öğünü – Kocatepe Gazetesi

Sahur, Ramazan'ın altın öğünü – Kocatepe Gazetesi

Gün FM'de yayınlanan ve Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği'nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Emre Hafızoğlu konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir'in sorularını yanıtlayan Hafızoğlu Ramazan ayında beslenme konusunda bilgiler verdi.Sahurun ramazanda olmazsa olmaz bir öğün olduğunu belirten Hafızoğlu,'Kahvaltı nasıl günün altın öğünü ise [&hellip]

Gün FM’de yayınlanan ve Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Emre Hafızoğlu konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Hafızoğlu Ramazan ayında beslenme konusunda bilgiler verdi.
Sahurun ramazanda olmazsa olmaz bir öğün olduğunu belirten Hafızoğlu,“Kahvaltı nasıl günün altın öğünü ise sahur da ramazanın altın öğünüdür. Sağlıklı ve dengeli bir sahur ile oruca başlamak vücut dengesini kurmaya yardımcı olur. Sahura kalkılmaması  17  saat olan açlığı, ortalama 20 saate çıkarmaktadır ki bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sahura mutlaka kalkılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Su tüketimi konusunda da konuşan Hafızoğlu, “Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi ile sıcaklıkların etkisiyle artan terleme ile birlikte yeterince sıvı alınmazsa su ve mineral kaybı sonucu, bayılma, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabilmektedir. Susama hissi duyulmasa bile iftar ve sahur arasında sık sık su içilmelidir.Günde ortalama en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye özen gösterilmelidir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme