• Haberler
  • Gündem
  • Şahitler Kayası’nın arkasına Lojistik Üs kurulacak

Şahitler Kayası’nın arkasına Lojistik Üs kurulacak

TCDD 7’nci Bölge Müdürlüğü'nden Bölge Müdürü Adem Sivri, Servis Müdürü Yusuf Tetik, Yük Müdürü Murat Selet Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğ-lu'nu ziyaret etti.  DEMİRYOLUTAŞIMACILIĞI HESAPLIOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar’da lojistik üssün zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirterek 'Bölgemizden, yılda yaklaşık 400 bin ton ürün [&hellip]

TCDD 7’nci Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdürü Adem Sivri, Servis Müdürü Yusuf Tetik, Yük Müdürü Murat Selet; Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ve OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğ-lu’nu ziyaret etti.  
DEMİRYOLU
TAŞIMACILIĞI HESAPLI
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar’da lojistik üssün zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirterek; “Bölgemizden, yılda yaklaşık 400 bin ton ürün ihraç edilmektedir. Afyonkarahisar OSB’de faaliyet gösteren işletmeler, il ihracatının yüzde 40’ını karşılamaktadır. Yoğun olarak Irak, A.B.D ve Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleşmektedir.
Hâlbuki başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkelerde, yük taşımacılığının önemli bir kısmı demiryolu ile yapılmaktadır.  Yakıt fiyatlarındaki artış, tonaj sınırlaması gibi sorunlar düşünüldüğünde, yük potansiyeli yüksek olan Mermer Sektörü firmalarımız için en hesaplı taşımacılık demiryolu ile mümkün olmaktadır” dedi.
ZARURİ BİR İHTİYAÇ
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay; “Yakın bir gelecekte yapılması planlanan, ülkemizdeki ve Avrupa’daki Lojistik üslerle bağlantılı Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) ile Ülkemizde üretilen ürünler, Avrupa ülkelerine demiryolu ile daha kısa sürede ve daha ucuz bir şekilde taşınması planlanmaktadır. Yine, Almanya’dan Çin’e kadar Ortadoğu ülkelerini kapsayacak şekilde planlanan İpekyolu Projesi de dünyada ve ülkemizde yük taşımacılığında demiryollarının önemini göstermektedir.Ülkemizde lojistik sektöründe yaşanılan gelişmeler ışığında,  Şehir merkezi içinde kalmış olan yük garımızın, Avrupa Ülkelerinde olduğu gibi etkin karayolu ulaşımı imkânı olan çevre yolu üzerinde, Şahitler Kayası diye tabir edilen bölgenin arkasında, mülkiyeti hazineye ait alanda lojistik üs şeklinde kurulması zaruri bir ihtiyaçtır” diye konuştu

Bakmadan Geçme