“Sahip çıkalım derken zarar verdiler”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Valilik’te işine son verilen İsa Kuş ile birlikte basın açıklaması yaptı. Abdioğulları, Valilik internet sitesine konulan kilim hediyesi fotoğraflarının bir hata olduğunu kaydetti Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Valilik Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışırken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki iş akdi fesedilen İsa Kuş ile [&hellip]

"Sahip çıkalım derken zarar verdiler"

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Valilik’te işine son verilen İsa Kuş ile birlikte basın açıklaması yaptı. Abdioğulları, Valilik internet sitesine konulan kilim hediyesi fotoğraflarının bir hata olduğunu kaydetti

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Valilik Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışırken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki iş akdi fesedilen İsa Kuş ile birlikte basın açıklaması yaptı. Mehmet Abdioğulları, İsa Kuş’a sahip çıkma adına yapılan haberlerin ve yazılan yazıların İsa Kuş’a zarar verdiğini belirtti.
AGD Başkanı Abdioğulları açıklamasında şunları söyledi:
“5 Eylül 2012 tarihinde ilimizde yaşanan patlama olayı tüm milletimizi sarstığı gibi Afyonkarahisarlı hemşerilerimizi de derinden yaralamıştır. 25 şehit verdiğimiz o kara günde Afyonkarahisar halkı kan vermek amacıyla hastanelere akın ederek duyarlılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
ELEŞTİRİLER LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜ
Talihsiz olayda Afyonkarahisar halkı ile aynı duyarlılığı paylaşan pek çok kamu görevlisine sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu öncülük etmiştir.
Etrafa saçılmış bombaların arasında dolaşan, şehit ailelerine sahip çıkabilmek için çaba gösteren, onların sağlık durumları, barınmaları ve ihtiyaçlarını koordine eden, infiale sebep olmamak için çaba gösteren, bu arada kamuoyuna ve devletin tüm kademelerine bilgi akışı sağlayan, çıkan yangınları söndürmeye çalışan, diğer mühimmat depolarının güvenliğini sağlayan ve tüm bu hizmetleri sürdürürken, gece-gündüz cansiperane çalışan itfaiye erinden, askeri personele, komutanlardan Sayın Vali’ye kadar tüm görevlilere teşekkür etmek gerekirken, eleştirilerin linç kampanyasına dönüşmüş olmasını ibretle izlemekteyiz.
KİŞİSEL İNTİKAM ALIYORLAR
Malum çevrelerin körüklediği bu linç kampanyası tüm Afyonkarahisar kamuoyu gibi bizlerde de üzüntü yaratmaktadır. Yapılan onca fedakarlığa rağmen, olayın sadece plaket takdimi ve hediyeleşme boyutuna indirgenmesi, bu yolla devlete ve devlet görevlilerine zarar verilmeye çalışılması maksatlı bir davranıştır. Olumlu çabaların tümünü görmezden gelip sürekli olumsuzlukları gündemde tutma çabasındakiler sonuca hizmet etmek yerine, kişisel egolarının intikamı peşindedirler.
KUŞ’UN SORUMLU DAVRANIŞI
TAKDİRLİK
Öte yandan Valilik personeli olan meslektaşımız İsa Kuş’un görevden ayrılması sonrasında, aldığı devlet terbiyesine yakışan sorumlu davranışı, ciddiyeti ve olgunluğu her türlü takdirin üzerindedir. İsa Kuş’a sahip çıkma adına takınılan tutum ve davranışlar, hem meslektaşımıza hem de meslek camiamıza faydadan çok zarar vermektedir. İsa Kuş Derneğimiz yöneticileri ve meslektaşlarımızın bulunduğu bir ortamda, onay almadan makamda çekilen görüntüleri valilik sitesine koyduğu için hatasını kabullenerek Sayın Vali’den özür dilemiş, Sayın Vali de bu davranışa olumlu cevap vermiştir. Üzücü olayların sürekli gündemde tutulması, çözüme yönelik adım atılmak yerine, sansasyon peşinde koşulması kimseye fayda sağlamamaktadır.
Hata insana mahsustur. Hatalardan ders çıkarmak olgun insanların karıdır. Yaşanan bu olaylardan gerekli dersler alınmış, olumsuzlukların giderilmesi için gerekli tüm girişimler yapılmıştır. Sağduyudan yoksun davranışlar kişilerin gayelerini ortaya koymaktadır. Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği her zaman olduğu gibi, şer odaklarından uzak bir şekilde birleştirici, bütünleştirici, yapıcı tavrını sürdürmektedir. Mesleğimizin geleceği açısından da sürdürmeye de devam edecektir.”

“KULİS YAPIYOR DURUMUNA DÜŞTÜM”

Valilik’teki işine son verilen İsa Kuş ise kısa bir açıklama yaparak “Ben herhangi bir açıklama yapmadım, hiç kimseye bir şey söylemedim. Söylemeyi de düşünmüyorum. Söyleyecek bir şey yok. Sadece Kocatepe gazetesi imtiyaz sahibi Sezer Küçükkurt’un köşesinde yayınlanan açıklama bana aittir. Mahkemeye vereceğim demişim, neyi vereceğim ki? Hata var, bilinsin ki kasıt yok. Bu haberlerle kulis yapıyor durumuna düştüm” dedi.

NE OLMUŞTU, NELER YAŞANMIŞTI?

5 Eylül 2012’de Afyonkarahisar’da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamanın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etmiş, Balkanlıoğlu Özel’e Bayat Kilimi ve Afyon Mermeri’nden üretilmiş satranç takımı hediye etmişti. Bu hediyeleşme fotoğrafları, Valilik internet sitesine konulunca eleştirilere neden olmuştu. Olaydan yaklaşık 40 gün sonra, fotoğrafları çeken ve siteye koyan İsa Kuş’un görevine son verilmişti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme