• Haberler
  • Genel
  • Şahintepe, Kitabını Müdür Sünnetci'ye Takdim Etti

Şahintepe, Kitabını Müdür Sünnetci'ye Takdim Etti

Eğitimci Yazar Ahmet Hidayet Şahintepe, Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Teftiş kurulu Başkanı Rahmi Duran Gökdeniz, Başkan Yardımcısı, Mehmet Bayrak'a son yazdığı 'Şahanoğlu ve Turabi' kitabını takdim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Hidayet Şahintepe’ye ziyareti ve takdim ettiği son kitabı için teşekkür etti. 

Ziyaret sırasında “Şahanoğlu ve Turabi” adlı son kitabının içeriği hakkında bilgi veren Hidayet Şahintepe şunları kaydetti: “Ben tasavvuf âleminin unutulmaya yüz tutan, Afyon’da Şahanoğlu (Şahinoğlu) olarak bilinen Şahanoğlu’nun torunuyum. Şahanoğlu, 1837 Afyon doğumlu olup, asıl adı İbrahim’dir.

Şahintepe, Kitabını Müdür Sünnetci'ye Takdim Etti

Afyonkarahisar’ın önemli evliyalarındandır. Şahanoğlu, Hanedan Lokantası arkasındaki, Şehre Küstüm Parkındaki Turabi Hazretlerinin, (Ulul Emir Halil)  30 yıl civarı can ciğer dostudur.  Ben Şahanoğlu’nun torunu olarak üç Allah dostlarının şairlik ve erenlik, yönlerini birleştirilerek, büyük dedemlerden ve babamdan öğrendiklerimi kaleme aldım.

‘Şahanoğlu ve Turabi’ adı altında, belgeler ışığında bir kitap haline getirdim. Hazırladığım bu kitabın ilimizin manevi kültürel değerini yansıtan ve gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olabilecek bu eserimden, Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütüphanelerine demirbaşına kaydedilmek üzere hediye ettim.”

Bakmadan Geçme