Şahin'in 5. kitabı yayınlandı

Emekli öğretmen Halil Şahin'in 'Molla Halil Fıkraları' isimli 5. kitabı yayınlandı   39 yıl eğitim alanında öğretmenlik, yöneticilik ve müfettişlik görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan Halil Şahin, 'Molla Halil Fıkraları' isimli 5. kitabını yayınlandı. Yeni kitabı ile ilgili bilgiler veren Şahin 'Annemin dayısı, medrese değil ama medrese benzeri mahalle mekteplerindeki rahle önünde çok diz çürüttüğü [&hellip]

Emekli öğretmen Halil Şahin’in ‘Molla Halil Fıkraları’ isimli 5. kitabı yayınlandı

39 yıl eğitim alanında öğretmenlik, yöneticilik ve müfettişlik görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan Halil Şahin, ‘Molla Halil Fıkraları’ isimli 5. kitabını yayınlandı. Yeni kitabı ile ilgili bilgiler veren Şahin; “Annemin dayısı, medrese değil ama medrese benzeri mahalle mekteplerindeki rahle önünde çok diz çürüttüğü için Bakırçay Havzası’nda ‘Molla Halil Hoca’ kimine göre ‘Deli’ kimine göre de ‘Veli’ olarak anılırmış. Adına yakışır bilgeliği yanı sıra hazırcevap bir adam görünümü pek yokmuş, ama öğütlerini nüktelerle (şaka özellikli), öğüt içerikli yaşam örnekleri ile aktarırmış. Hatta çok daha sonraları özellikle halk arasında söyleşilen pek çok gülmecede ve düşündürücü fıkraların ona yakıştırılmış olduğunu izlemekteyiz. Küçük yaşlarımdan bu yana duyduğum, onun adına yakıştırılarak anlatılan ince anlamlı, düşündürücü, güldürücü, şakalı, özlü sözlü ve ders alınacak söz yada özdeyişli öğütler kulağımda çınlamaktadır. Yaş alarak büyüdükçe Türk Edebiyatı’na olan ilgim arttı. Tanıdığım Nasrettin Hoca, Şair Eşref nükteleri gibi fıkralarla ne denli benzeştiğini görmüş, yöresel olarak ‘Molla Halil Hoca’ özdeyiş-fıkra şeklinde anonimleşen bu söylemleri bir gün yazmayı her zaman düşünmüşümdür. Umarım, okudukça hoşlanarak beğenecek ve öğütleneceksiniz.” dedi.
İMZA GÜNÜNDE OKURLARIMLA BULUŞACAĞIM
Yazar Halil Şahin, bugüne kadar Lale Devri Çocuklarıyız Biz-Yalan mı?, Lale Devri Çocuklarıyız Biz-Durum Bu, Lale Devri Çocuklarıyız Biz-Bu Davet Bizim, Yaşanan Öyküler-Kutsal Efe ve Molla Halil Fıkraları isimli 5 kitabının yayınlandığını belirterek; “20-21 Mayıs 2023 tarihinde Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Yalova İbrahim Müteferrika Kitap Fuarı’nda okurlarım ile burada düzenlenecek olan imza gününde buluşacağım.” dedi.

Bakmadan Geçme