Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahin’den LGS Yorumu: Miraç Sünnetci’ye Teşekkür Ediyorum

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavında Afyonkarahisar’ın gösterdiği başarı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’ye teşekkür etti

AK Parti Afyonkarahisar İl

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Kocatepe Tv yayınında Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavında Afyonkarahisar’ın kazandığı başarıyı yorumladı. Şahin, “Afyonkarahisar olarak eğitim seviyemiz yükseldi. Zaten ben başarısızlığa bir anlam veremiyordum. Sosyolojik yapısı neredeyse aynı olan Burdur’un niye bu kadar gerisinde yer alıyoruz diye düşünüyordum. Bu başarısızlığın sebebi nedir bilmiyorum. Ben gerçekten anlam veremiyordum. Sanıyorum yüzde 62’lere kadar gerilemiştik. Hakikaten bu durum ilimizin hak etmediği bir durum, bir sorundu. Çünkü ilimiz aslında bir eğitim merkezidir. Türkiye’de adeta üniversite mesabesinde olan Afyon Lisesi malumdur. Mektep-i Mülki İdadi. Ben de oradan mezunum. Osmanlı döneminden bugüne kadar cumhurbaşkanları, genelkurmay başkanları yetişmiş, civarda yörelerde lise yokken bölgenin yatılı lisesi halinde bir akademi gibi olan bir lisedir. Böyle bir ilin, Seyyah Evliya Çelebi’nin ‘Münevver insanların memleketi.’ dediği Afyonkarahisar’ın eğitimde geri olması kabul edilebilir bir şey değil. Aslında sıralamaya bakıldığı zaman vahim bir durum. Ama ne olursa olsun yani bizim 60’ıncı sırada olmamızın kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu süreci tersine döndüren ve bugünkü başarımızı getiren bir kere şu anda mevcut Milli Eğitim İl Müdürümüz Miraç Sünnetci Bey’e gerçekten teşekkürlerimizi arz ediyorum. Onun büyük emeği var. Oturmayan ve çalışan bir bürokrat modeliyle ben başarıyı sağladığını ve sağlayacağını düşünüyorum. Son iki yılda Afyon’un maşallah var. Demek ki uygulanan modelde doğruluk var. İkincisi tabii ki öğretmenlerimizin çabalarıdır. Bu öğrencilerimizi başarıya hazırlayan gerçekten fedakâr öğretmenlerimizi de bu vesileyle tebrik ediyorum. Hepsinin başımızın üzerinde yerleri var. Yaşları ne olursa olsun hepsinin ellerinden öpüyorum. Çünkü onlar ilim ve irfan yolunun temsilcisi olarak hepimizin üzerindeler. Başta eşim olmak üzere öğretmen olan tüm öğretmenlerimize buradan saygı ve sevgilerimi arz ediyorum. Başarıda kuşkusuz onların payı var. Öğrencilerimizi başarıya hazırlayan süreçte bilinçli çocuklar yetiştiren, hazırlayan değerli öğrenci velilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

 

“DEMEK Kİ OLABİLİYORMUŞ”

Şahin, “Demek ki olabiliyormuş. Son iki yılda ne olduysa oldu. Biz kimseyi ötekileştirmiyor, suçlamıyoruz. Öğretilmiş çaresizlik gibi hep başarısızlıktan dem vurmak yerine demek ki eğer başarıya inanılıyorsa ve bu konuda gayret gösteriliyorsa olabiliyormuş. Buna inanan ve bu yolda çaba gösteren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Sayın Müdürü Miraç Sünnetci ve personeli ve tüm emek sahibi öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu inancın eseridir ve bu inanç olduğu müddetçe, ön sıralara yükselme, hedef olarak birinciliği şampiyonluğu yakalamak mümkündür. LGS’de nasıl ki öğrencilerimiz şampiyon olmuşsa ilimizin de şampiyon olması için elimizden geleni yapmak zorundayız. İnşallah YKS’de Allah mahcup etmesin. Bazı kurum müdürlerimiz takdir edilir ki masa başındalar. Ama bazı müdürlerimiz de sürekli sahadalar, ne katabiliriz diye uğraşıyorlar. Bunun bir örneği de İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’dir. Miraç Sünnetci Müdür sürekli ilçeleri dolaşan, sürekli sahada olan bir müdür. Ve sahada olmanın bence getirisi de 2 yıldır eğitimde gözle görülür bir artış var” ifadelerine yer verdi.