• Haberler
  • Gündem
  • Şahin'den Köksal'a: Yanıldığını Beyan Etsin, Yapıcı Olma Konusunda Söz Veriyorum

Şahin'den Köksal'a: Yanıldığını Beyan Etsin, Yapıcı Olma Konusunda Söz Veriyorum

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Şahin, Afyonkarahisar Belediyesi'nin icraatlarından Baro Başkanlığı'ndaki duruma kadar pek çok konuda açıklama yaptı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karkı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan da katıldı.

Haber

“RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN”

Şahin, “Öncelikle İzmir, Manisa, Bolu, Aydın, Karabük, Muğla ve Tunceli olmak üzere ülkemizin farklı noktalarında çıkan orman yangınları dolayısıyla zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orman yangınları aralıksız süren çalışmalarla kontrol altına alınırken, yalan yanlış algı operasyonlarıyla çalışmalara gölge düşürmeye çalışanları ise şiddetle kınıyorum. Algı operasyonlarıyla her zaman olduğu gibi muhalefet kanadı yine suçüstü yakalanmıştır. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla attığı her adımı daha önceden titizlikle belirleyen devletimiz birçok doğal afet atlatmıştır. Yanlış algıların aksine Tarım ve Orman Bakanlığımız 247 yangına 105 helikopter, 14 İHA, 25 bin çalışan ile müdahale ederek kontrol altına almıştır. Bakanımız İbrahim Yumaklı yanan ormanların yerine ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağını da duyurmuştur. Rabbim ülkemize ve şehrimize bir daha yaşatmasın diyorum” dedi.

Haber

“YARDIMLAŞMA RUHU YANSIDI”

AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıldönümünü kutladıklarını aktaran Şahin, “Yeni göreve gelen il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte faaliyetlerimize hızlı bir şekilde başlayarak AK Parti’mizin 23. kuruluş yıl dönümünü anlamlı etkinliklerle kutladık. Hayırseverlerimizin destekleriyle zimem defteri geleneğini devam ettirerek 23 adet borç defterini kapattık. 23 evladımızın sünnet merasimini gerçekleştirdik. 23 yurt içinde 23 yurt dışında olmak üzere kurban bağışında bulunduk. AK Part’miz gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı etkinliklerle toplumsal sorumluluk anlayışını ve yardımlaşma ruhunu yansıtmış oldu. Önümüzdeki süreçte de benzer birçok projeyi devam ettireceğimizin altını bu vesile ile çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber

“BİZLERE İLETİLEN TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ”

Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bizler gücünü milletimizin desteğinden alan aynı zamanda da teşkilat mensuplarıyla her konuda istişareler gerçekleştirerek çözüm arayışı içerisinde olan bir partiyiz. Bu kapsamda geleneksel hale getirdiğimiz danışma meclisimizi teşkilat mensuplarımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirerek karşılıklı istişarelerde bulunduk. Teşkilatımızın her bir kademesinde görev alan dava arkadaşlarımızla birlikte halkımızın bizlere iletmiş olduğu istek ve taleplerini değerlendirerek notlarımızı aldık. İsteklerini emir saydığımız hemşehrilerimizin taleplerini ivedilikle milletvekillerimiz aracılığıyla bakanlarımıza üst yöneticilerimize ileteceğiz. Bizlere gelen her bir istek ve talebin takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren mahalle ziyaretlerimize ağırlık verdik. Her hafta Cuma namazı sonrasında farklı bir mahalle de Afyonkarahisarlıların istek ve taleplerini dinleyerek çözüm arayışları konusunda karşılıklı istişarelerde bulunuyoruz. Yine yaz aylarında çocuklarımızın ve gençlerimizin yoğun katılım sağladığı Kur’an Kurslarını ziyaret ediyoruz.”

Haber

400 YATAKLI YENİDEVLET HASTANESİ GÜNDEMDE

Afyonkarahisar’da her alandaki kamu yatırımlarını takip ettiklerini vurgulayan Şahin, “Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın en iyi hizmetlere layık olduğunu biliyor tüm gücümüzle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Afyonkarahisar’ımıza yapılacak olan yeni Devlet Hastanesi dahil olmak üzere sağlık alanındaki gerçekleşecek yatırımlar tasarruf tedbirlerinin dışındadır. Devletimizin hemşehrilerimize götürülecek sağlık hizmetlerinde tasarruf tedbirlerini en aza indirgemiştir. Bu hususta 2024 Mart ayında temelleri atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapımı devam etmekte olup bir an önce halkımızın hizmetine sunmak için çalışmaları yakından takip ediyoruz. Aynı şekilde Başmakçı, Çobanlar, Emirdağ ve Bolvadin ilçelerimizde yapılacak olan devlet hastanelerimizde yakın tarihte tamamlanarak hizmete sunulacaktır. Yine AFSÜ’de temelleri atılan AFSÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip ediyor bir an önce faaliyete girmesi adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanemizde yakın zamanda müjdesi verilen tüp bebek merkezimizi açılacaktır. Tüp bebek merkezi için ilk kez kamuya ödenek sağlanmıştır. Sağlık alanında şehrimize her alanda talep edilen hizmetleri eksiksiz sağlamak gayretindeyiz” şeklinde konuştu. Şahin, Konya Yolu civarında 400 yataklı olabilecek bir Devlet Hastanesi’nin inşasının gündemde olduğunu aktardı.

Haber

TARIMDAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SAĞLANIYOR

Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Milletvekillerimiz TBMM’deki görevlerini yoğun bir şekilde sürdürürken bir yandan da Afyonkarahisar’da köy köy, belde belde ve ilçe ilçe ziyaretlerini devam ettiriyorlar. Aynı zamanda da ilimize yapılacak ve yapılması muhtemel projelerin yakın takipçisi olarak bakanlık nezdinde çalışmalarını sürdürüyor ilimizin taleplerinin yakın takipçisi oluyorlar. Bu noktada belirtmek isterim ki özellikle son dönemlerde gündeme sıkça gelen çiftçilerimizin sıkıntılarını biliyor her türlü desteği sağlamak adına görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Saha ziyaretlerimizde gelen talepler neticesinde belli büyüklükteki salatalık için ihracat yasağı kaldırıldı. Bu noktada Milletvekillerimiz çiftçilerimizden gelen talepler neticesinde bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a sunmuştur. Bu raporda patates, salatalık, haşhaş, domates, fasulye ve biber gibi yeşil tarım ürünlerinin de maliyetleri ve alım fiyatları ile ilgili detaylı olarak bilgi verilmiştir. Yine aynı şekilde sulama yönetimindeki bozukluklarında giderilmesi hususunun da geniş kapsamlı bir çalışma ile düzenlenmesi gerektiği raporda yer almıştır. Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimizin ilettiği her bir talebin takipçisi olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Milletvekillerimizin Cumhurbaşkanımız Cevdet Yılmaz’a sunduğu bir diğer rapor ise, enflasyon muhasebesi… Sayın Cevdet Yılmaz bu konunda yakından takipçisi olacaklarının sözünü milletvekillerimize vermiştir. Bir kez daha belirtmek isterim ki bizde şehrimizi ve vatandaşlarımızı ilgilendiren her konunun takipçisi olacağız. AK Parti milletin bağrından gelen bir partidir. Bu sebeple ki milletimizin, Afyonluların haklarını savunmak, korumak 23 yıldır her zaman önceliğimiz olmuştur.”

Haber

“EN BASİT ELEŞTİRİYİ KABUL ETMİYORLAR”

Siyasi eleştirilerini dile getiren Şahin, “Afyonkarahisar yerelinde de yerel yönetimin hemşehrilerimize vaat ettiği her bir konunun takipçisi olacağız. Biz demokrasiyi özümsemiş, milli iradeyi başımızın üstüne koymuş, milletin sinesinden çıkmış, milletin partisiyiz. Sandığa ve sandık sonuçlarına saygımız sonsuzdur! Biz gerektiğinde icraat ve söylemleri eleştirir ancak başkalarının yaptığı gibi sandıktan çıkanların meşruluğunu tartışmayız! İcraat eleştirisi ile meşruiyet tartışması bambaşka şeylerdir. Geçmişte ülkemiz genelinde yüzde elli oy alan hükümetin meşruluğunu kabul etmeyenler, bugün aynı oy oranından yola çıkarak en basit eleştiriyi kabul edemiyor. Neticede kimse ordu göreve falan demiyor bu ne tahammülsüzlüktür? Düşünebiliyor musunuz? AK Parti Cumhurbaşkanı adayı çıkaramasın diye mitingler düzenlediler! Adına bir de Cumhuriyet Mitingleri koydular İnanılmaz ama, cumhura karşı bir azınlık kalkışması bunlara son derece normal geliyordu. Sadece halk çoğunluğu değil meclis çoğunluğu ile de savaştı bunlar! ‘414 el kaosa kalktı’ manşetini hatırlayın Koştur koştur AYM’ne giderken de yüzde elli falan umurlarında değildi. Hala da umurlarında olduklarını düşünmüyorum… Yani öncelikle muhataplarımızı cumhura ve her düzlemde cumhur iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Mensubu ve işi Türk Milletini temsil etmek olan Koordinatör Milletvekilimiz Mestan Özcan’ın eleştirel beyanlarına karşı gösterilen tahammülsüzlük dikkati şayandır! Milletvekilimiz, yerel yöneticilerin sözlerini yerine getirmemeleri halinde takipçisi olacağımızı dile getirmiş, sözlerin tutulmaması halinde Afyonkarahisar halkının gereğini yapacağını ve kendilerine hadlerini bildireceğini beyan etmiştir. Elbette bizler yaşadığımız şehrin sorunlarını yakından takip eder ve görevlerini yerine getirmeyenleri de uyarırız. Verilen ve tutulmayan sözlerin takipçisi olmak hem vatandaş hem de iktidar partisinin il teşkilatı olarak vazifemizdir” ifadelerini kullandı.

“MXGP 6 YILDIR DÜZENLENİYOR”

Şahin, Afyonkarahisarlı vatandaşların taleplerinin takipçisi olacaklarını belirterek “İşlerinden haksızca çıkarılan veya görev yerleri insafa ve izana bağdaşmayacak derecede değiştirilen işçilerimizin hakları da belediye çalışanlarına söz verilmesine rağmen belediye yemekhanesinden ücretsiz yararlandırılmamaları da takibimizdedir! Bir başka konu ise 6 yıldır ilimizde gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası’nın sanki yeni bir organizasyonmuş gibi gündeme getirilmesidir. 6 yıldır ilimizde, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun, milletvekillerimizin ve önceki dönem belediye başkanlarımızın girişimleri sonucunda bir gelenek haline gelen Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP of Türkiye) bu yılda ilimizde gerçekleşecek olup Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla bu yıl da Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde ilimizde yapıldığını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” dedi.

Haber

AFYONSPOR İÇİN DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Afyonspor hakkında verdiği sözleri de hatırlatan Şahin, “Afyonspor konusunda verilen sözler de bu çerçevede ilgiyle takip ettiğimiz bur husustur. Afyonspor’umuzun hak ettiği yere gelmesi ve bunun için yeterli ve temiz kaynakların bulunmasını çok önemsiyoruz. Hatta bu konuda, ilimiz trafiğini alt üst eden ücretsiz otopark uygulamasının gözden geçirilmesi ile gelirlerinin Afyonspor’a tahsisini öneriyor ve yapıcı eleştirinin nasıl olması gerektiğini gösteriyoruz. Yine bu minvalde AFBEL tesislerinin de gelirlerinin aktarılması bir diğer teklifimizdir. Geçmişte futbolda, basketbolda ve voleybolda AK Partili belediye başkanlarımızın yakaladığı başarıların tekrarlanmasını, ilimize kazandırılan ve birçok ilde benzeri yer almayan spor kompleks ve tesislerinin hakkının verilmesini ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BARO BAŞKANLIĞI ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Şahin, basın açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı. “Muhalefet partilerinden Baro Başkanlığınızı devam ettirmeniz konusunda eleştiriler geliyor, siz nasıl değerlendirirsiniz” sorusuna AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av.Turgay Şahin, şöyle cevap verdi:

“Ben 14 yıldır baro başkanlığını yapıyorum. Sadece 14 yıldır değil, 25 yıldır baro yönetimindeyim. Meslekte 5’inci yılımı tamamlar tamamlamaz Baro yönetimine geldim. Adil Yılmazaslan Bey döneminde ve kesintisiz olarak bu görevim devam etti. Hiç ara vermedim. Son 14 yılda Baro Başkanı olarak tamamladım. Baro Başkanı olarak da gerçekten 14 yıl özverili çalıştığımı düşünüyorum. Baro Başkanlığı ya da Baro Yönetim Kurulu üyeleri bizde meccanen yapılan hizmetler. Herhangi bir maaş almıyoruz. Pek çok masrafı da yönetim kurulu üyeleri ya da Baro Başkanı da kendisi yapar. Aynı şekilde il başkanlığı, yani tüm il teşkilatlar için öyledir. Bu da karşılıksız yapılan hizmetler. Ben bu hizmetlerden dolayı tek kuruş almadım. İnandığım ve gönül verdiğim her yerde hem vaktimi hem de nakdimi harcamayı çekinmedim. Şimdi arkadaşlar yasal olarak engel yok, etik olarak da engel yok. Çünkü bizim etik kurallarımız, avukatlık meslek kuralları, Türkiye Barolar Birliği’nin yayınladığı sitesinde bulabileceğiniz avukat meslek kuralları, 1969 yılında çalışılmış, 70 yılında yürürlüğe girmiştir. Bugün itibariyle geçerli olan, avukatlık uymak zorunda olduğu etik ilkelerin manzumesidir. Bu anlamda ben şunu söyleyeyim, ben Baro Başkanlığına aday olduğumda partimdeki görevimden istifa ettim. Çünkü önümüzdeki uzun bir dönem çalışmayı düşünüyordum. Bugün de İl Başkanlığına atandığım gün itibariyle birkaç ay kalmamış olsaydı ben yine aynı şeyleri düşünüyorum. Bu konuda özellikle siyasi kimlik bir kenara siyasetin sokulmaması gerekli olan meslek kuruluşlarıdır. Ve inşallah bundan sonra da bizim yaptığımız gibi meslektaşlarımızı ayırt etmeden, hizmet verirken siyasi kimliklerini öne çıkarmadan bu hizmetlerin devam edileceğini umuyorum. Ümit ediyorum. Bugüne kadar da yani Pek çok konuda belki her şey söylenildi ama meslektaşlarımızdan bir ayrımcılık yapıldığı, bu konuda taraf tutulduğu ya da bir takım imtiyazlı kişilerin ve birtakım ötekileştirilen kişilerin olduğuna dair hiçbir şey gelmedi. Bu konuda benim gerçekten içim son derece rahat. İnşallah kongrede ben aday değilim. Onu zaten 2022 seçimlerinde de ifade etmiştim. Bundan sonra çok sevdiğim ve onurla hizmet ettiğim Baro’nun görevinden ayrılacağım. Ama tabİi mensubiyetim devam ediyor. Bir avukat olarak çalışanım. Bu konu böyle. Herbir siyasi partinin il başkanı var. Hiç birisinin mesleğini merak etmedim. Ne iş yapıyor? Nereden para kazanıyor? Beni ilgilendirmiyor. O kendi siyasi partinin mensuplarını ilgilendiren bir şey. Bu konuda il başkanlığı görev yaparken meslek odasıyla olan bağlantılar nasıl oldu? Onlarla ilgili bir şeyim yok. Ama ben benim gibi bu eleştiren, yaklaşılan konulardaki şey aslında benim kendi ahlaki standartlarım. Bunu bahsettim. Ve tekrar söylüyorum bugün sıfırdan tekrar aday olsam yine siyasi bir olarak istifa ederdim. Ben bu görevi genel kurulunda sandıktan çıkan meslektaşıma devretmeyi uygun buluyorum. Bu da benim yaklaşım. Bu konuda yani çok enteresandır. Basında bu konuda çok dile getirilmesine rağmen meslektaşlarımızdan işte bizim bir platformumuz var. Bu konuda eleştiri almadığımı söyleyeyim. Niye yani bazıları dert ediyor da meslektaşlarımız bu konuda içi rahat. Ben bu konuyu dikkatimize sunuyorum.”

KÖKSAL’IN SEÇİM ÖNCESİ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Şahin, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın şehiriçi ulaşımda kullanılmak üzere alınması planlanan otobüslerin Tasarruf Tedbirleri’ne takılmaması için AK Parti’den destek isteyeceğine ilişkin soruyu da şöyle cevapladı:

“Ben şunu ifade edeyim. Bir kere Sayın Belediye Başkanı’nın seçimden önce söylediği bir söz var. Biz o zaman şunu söylemiştik yani normal şartlarda iktidar partisiyle aynı partiden olan bir belediye başkanı için bir avantajdır. Çünkü yatırımların gelmesi, hizmetlerini asamaması konusunda yani Türkiye’de böyle bir şey var. Türkiye’de yani yıllardır bilinen bir siyasi gerçekliktir. O zaman şu cevap olarak şunu söylemişti: ‘Hükümetten devlete sıra gelecek bir yatırımla bir paraya ihtiyacım yok. İler Bankası’na gelen ödeneği ben araştırdım. Fazlası yeter. Biz tüm hizmetleri bu parayı yaparız. Yeter ki parayı çarçur etmeyelim’ Şimdi öncelikle şunu bekliyoruz. Şu anda belediye kaynaklarını çarçur etmeden bu yatırımlara hizmetleri kanalize etsin. Ondan sonra da eğer yetmiyorsa o günkü söylediği sözlerin doğru olmadığını, yanıldığını ifade etsin bizlere. ‘Ben bu konuda hesap hatası yapmışım. Ama aslında bazı hizmetlerin devamı için bu para yeterli değil. Ekstra bir kaynağa ihtiyacım vardır’ beyanını bir alalım. Ondan sonra dediğim gibi biz yapıcı olma konusunda sizinle söz veriyorum. Biz çünkü ilimizin ve hemşehrilerin hiçbir hizmetten mahrum kalmasını istemeyiz.”

“BORÇ AFİŞİ, GEREKÇE BULMA ÇABASIDIR”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin borç durumu ile ilgili gelen bir soruya da Şahin, “Borçların 30 yıl vade olanları var. Akdeğirmen Barajı gibi işte Akarçay gibi yatırımlar. Bunlar aslında bugün düşündüğümüzde yani Afyon ölçeğindeki bir belediyenin kendi gelirleriyle yapabileceği asla mümkün olmayan şeyler. Bu da sağlıklı bir ekonomi yönetimini gösterir. Gelirlerinize oran var. Ölçeklendirilmiş bir borç miktarı aslında bir finans kaynağıdır. Zaten satışa sunulacak olan şeyler, düşünülen gayrimenkullerin birkaç tanesi bile bugün borçla fazlasıyla kapatmaya yeterli. Dolayısıyla, bunu da ben söylemiyorum. Bu yanlış bir siyasi yöntem ama devralınan belediyelerin binalarının ön yüzlerini afişe etmek siyasi bir tedbirdir. O hizmetlere devam edemeyeceğini düşünen, hizmetleri aksatacağını düşünen yeni yönetimin aslında daha şimdiden bir gerekçe bulma çabasıdır. Bunu anlayışla da karşılıyorum. Olabilir. O borçlar doğrudur, değildir. Ama o borçların hangi vadiye yayıldığını, belediyenin yani satışa sunması halinde elde edebileceği gelirleri, belediyenin mevcut gelire düşündüğümüzde bunun yani aslında tecrübeli ve işini bilen bir belediyeyi korkutmayacak, hiç de böyle önemsemeyeceği bir borç miktarı olduğunu herkes biliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme