• Haberler
  • Genel
  • Şahin yeniden Baro Başkanı – Kocatepe Gazetesi

Şahin yeniden Baro Başkanı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Barosu’nun olağan genel kurul toplantısı sonrası yapılan seçime tek aday olarak giren Av. Turgay Şahin, yeniden baro başkanlığına seçildi İkbal Termal Otel’de 6 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen Afyonkarahisar Barosu Olağan Genel Kurulu’nda Av. Turgay Şahin tek aday olarak katılarak yeninden baro başkanlığına seçildi. Genel kurul toplantısının divanı CHP Milletvekili Av. Ahmet Toptaş’ın başkanlığında oluşturuldu.NE [&hellip]

Şahin yeniden Baro Başkanı

Afyonkarahisar Barosu’nun olağan genel kurul toplantısı sonrası yapılan seçime tek aday olarak giren Av. Turgay Şahin, yeniden baro başkanlığına seçildi

İkbal Termal Otel’de 6 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen Afyonkarahisar Barosu Olağan Genel Kurulu’nda Av. Turgay Şahin tek aday olarak katılarak yeninden baro başkanlığına seçildi. Genel kurul toplantısının divanı CHP Milletvekili Av. Ahmet Toptaş’ın başkanlığında oluşturuldu.
NE HASIM NE YANDAŞ OLUNDU
Toplantının açılış konuşmasını Baro Başkanı Turgay Şahin yaptı. Şahin, görev süresi olan iki yıl boyunca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte meslektaşlarının sorunları ile ayrı ayrı ilgilendiklerini söyledi. Av. Turgay Şahin, sürekli başkalarının haklarını savunduklarını savunmayı yapan avukatların da savunulmaya ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti. Şahin; “Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yoğun bir gayret içinde olduk. Dergi çıkarıp kitaplar yayımladık, eğitim gezileri, piknikler organize ettik. Merkezde baro evi konusunda sonuca ulaşamadık. İlçelerde sıfırdan baro evleri inşa ettik. Birçoğunu da yeniden tefriş ettik. Avukatları ilgilendiren her türlü konuda kendimizi taraf hissettik. Bu yolda ne kimsenin hasmı ne de yandaşı olmadan mücadelemizi sonuna kadar verdik.” dedi.
MÜDAFAANIN ÖNEMİ BÜYÜK
Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada, “Adalet mülkün temelidir.”http://m.kocatepegazetesi.com/” sözünün çok sık söylenmesine karşılık çoğu zaman içeriğine vakıf olunamadığına işaret etti. Adaletin her durumda şart olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Her şeyin başı insan yaşamı için sağlıksa, bir ülkenin, hatta dünyanın, evrenin düzeni de adalete bağlıdır. Hatta çocuklarınız arasında adalet olmazsa, evde huzur olmaz. Adalet aslında evrenin temeli, herkesin hakkının verilmesidir. Evren adalet üzerinde dönüyor. Adaletin somut olarak gerçekleştiği ve kurumsallaştığı yerler de adliyelerdir. Adliyelerdeki yargılama sürecinde ise müdafaanın önemi çok büyüktür. Çünkü bir kişi hangi tür suçu işlemiş olursa olsun, suçu ne kadar vahim olursa olsun, onun da adalete ihtiyacı vardır. Adil bir ceza alması lazım.’ Avukatlar hak ve adaletin yerini bulmasında yargılama kadar kutsal bir görevi yerine getirmektedilrler. Avukatlar kimi zaman saldırılara maruz kalmaktadır. Toplumda avukatları dövmeye, öldürmeye teşebbüs edenler var. Burada bir sevgili meslektaşını kaybettiniz. Avukatlık; her türlü tehlike ve tehdide açık, yürütülmesi zor bir meslek.”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
AVUKATLARIN ŞEHRE KATKILARI CİDDİ
Av. İsmail Birdane, Av. CHP eski milletvekili Halil Ünlütepe’ninde duygu ve düşüncelerini aktardıkları genel kurul toplantısında AK Parti Milletvekili Halil Ürün de konuştu. Baroların çok önemli bir meslek kuruluşu olduğunun altını çizen Milletvekili Ürün; “Marifet iltifata tabiidir. Baromuzun şu anki yönetimi ve daha önceki yönetimleri sürekli olarak gelişerek geldiler. Baro çok önemli bir meslek kuruluşudur. Avukat arkadaşlarımızın Afyonkarahisar’a çok ciddi katkılarda bulunduğuna inanıyorum. Buradaki katkı her anlamdadır ki gerek kentin ekonomik ve sosyal gelişimine gerekse kültürel yaşamına meslektaşlarımızın katkı yaptığı inancındayım. Bu noktada bu çalışmaların devam etmesi gerektiği düşüncesindeyim.” şeklinde konuştu.
AFYONKARAHİSAR
BAROSU TAKDİRE DEĞER
Afyonkarahisar Barosu’nun yaptığı pek çok çalışmayla çevre illerin barolarına göre daha iyi bir noktada olduğunu belirterek şunları söyledi: “Baronun kongresini yapıyoruz ve avukat arkadaşlarımızın sorunlarını konuşuyoruz. Bu noktada Afyonkarahisar Barosu’nun geldiği ileri noktayı çevredeki diğer barolarla kıyasladığımızda takdirle anmamak mümkün değil. Mesela baro meclisi ile ilgili çalışma bunlardan birisi. Sayın Hatice Gök hanımefendi fevkalade güzel bir çalışma yaparak bu işi kodifike ediyor yani kurallara bağlıyor. Defakto fiilen yapılan bir çalışmayı kurallara bağlayarak yapan ilk barolardan biri biz olacağız. Afyonkarahisarlı avukatlar olarak göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz ki ilk defa baro meclisinin kuruluşu ve işleyişi hakkında hukuki bir mevzuat yaptık. Bu bir yönergedir. Bütün bunlar bir birikim meselesidir. Baro yönetimi çok nazik bir biçimde diyor ki CMK’dan yararlanmak isteyen arkadaşlarımıza eğitim şart. Gerçekten bu kibarlıklarına, nezaketlerine ve nezahetlerine hayranım. Baromuz 2011 genel seçimleri döneminde hiçbir avukatımızı ayırmadı.” Milletvekili Halil Ürün, yapılan bir konuşmada Başbakan Erdoğan’ın yargıya talimat verdiği yönündeki ifadesinin doğru olmadığını söyledi. Ürün: “Burada yapılan konuşmalarda Sayın Başbakan’ın yargıya talimat verdiği yönünde ifadeler kullanıldı ki bunu düzeltme gereği duyuyorum. Burada Sayın Başbakan yargıya talimat vermemiş herkes gibi talep etmiştir. Yargıyı göreve davet etmiştir.” dedi.
BAŞKAN TURGAY ŞAHİN
Baro Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Av. Turgay Şahin’in yönetim kurulu listesinde: Av. Ömer Faruk Aksoy, Av. Selim Tokatlı, Av. Nedim Saru, Av. İsmail Akgül, Av. Mesut Kuyucu, Av. Serkan Macif, Av. Fatma Kiriş, Av. İsmail Serdar Koçak, Av. Yasin Torun, Av. Canan Özdeğirmenci yer aldı. Baronun disiplin kurulu üyeliklerin ise: Av. Cemal Günay, Av. Mehmet Akkoyun, Av. Meriç Kitiş, Av. Yücel Akdağ, Av. Halil Gümüş görev yapacak. Denetleme kurulu üyeliklerine: Av. Ahmet Kudret Öngüt, Av. Mehmet Aktürk, Av. Mehmet Akif Kurtulmuş seçildi. Barolar Birliği delegeliklerinde: Av. İsmail Birdane, Av. Murat Çelikbaş yer alacaklar. Toplantıya; Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş eşi Pakize Toptaş, CHP eski Milletvekili Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur ve çok sayıda avukat katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme