Şahin: Hak ve özgürlükleri savunacağız
Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Şahin,10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler bünyesinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edildiğini kaydetti.Insan Hakları Evrensel Bildirgesinin, uluslararası düzeyde “İnsan Haklarının Anayasası” olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturduğuna işaret eden Şahin, 'İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yayınlanabilmesi için [&hellip]
Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası İl Temsilcisi Mehmet Şahin,10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler bünyesinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edildiğini kaydetti.
Insan Hakları Evrensel Bildirgesinin, uluslararası düzeyde “İnsan Haklarının Anayasası” olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturduğuna işaret eden Şahin, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin yayınlanabilmesi için verilen mücadelenin temelinde, insanın düşünebilen bir varlık olması yatmaktadır. Düşünce, insanı insan yapan en önemli değerlerden biridir. Bu nedenle, ‘yaşama hakkı’ndan sonra gelen en önemli hak, ‘özgür düşünme’ hakkıdır. Hak ve özgürlükleri gelişmiş bireylerden oluşan toplumlarda haksızlıktan, eşitsizlikten ve adaletsizlikten söz edilemez. Tüm vatandaşları için insan olmanın onuruna yakışan yaşam standartları sağlamak ve onları haksızlıklara karşı korumak devletlerin temel görevlerindendir. Bu nedenle Hükümeti, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmalıdır. Tüm insanlık gibi ulusumuzun da her türlü, toplumsal, sınıfsal sömürüye maruz kaldığı bu dönemde, Eğitim-İş olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insan hak ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.