• Haberler
  • Genel
  • Şahin çalışmaları anlattı – Kocatepe Gazetesi

Şahin çalışmaları anlattı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Baro yönetiminin yürüttüğü çalışma ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdi AFYON BAROSU STAJDA ÖNDEAfyonkarahisar Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak Ekim ayında genel kurul toplantısını yaptıklarını dile getiren Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, önemli çalışma komisyonları oluşturduklarını dile getirdi. Şahin “Baromuzda İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Kadın Hakları, vatandaşa en çok [&hellip]

Şahin çalışmaları anlattı

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Baro yönetiminin yürüttüğü çalışma ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdi

AFYON BAROSU STAJDA ÖNDE
Afyonkarahisar Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak Ekim ayında genel kurul toplantısını yaptıklarını dile getiren Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, önemli çalışma komisyonları oluşturduklarını dile getirdi. Şahin; “Baromuzda; İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Kadın Hakları, vatandaşa en çok yardım verdiğimiz CMK ve Adli Yardım gibi komisyonlarımız var. Bu komisyonlar aktif bir şekilde çalışmalara başladılar. Şu anda 80 civarında Stajyer Avukatımız var. Onlarında bir yıl sürecek olan staj eğitimleri bizim sorumluluğumuzda. Dolayısıyla iyi bir planlama yapmamız gerekiyordu. Şu aşamada bölgemizde en iyi staj eğitimi veren ve belki de parmakla gösterilecek bir baro olduk. Yakın illerde bulunan baroları ziyaret ediyoruz. En son Konya Barosu’nu ziyaret ederek ortak bir toplantı yaptık. Şunu rahatça söyleyebiliriz ki Afyonkarahisar Baro’su olarak iyi bir durumdayız.” dedi.
“İŞİMİZİ CİDDİYE ALIYORUZ”
Turgay Şahin, Avukatlık Kanunu’nun insan hakları ihlalleriyle ilgili görev içerdiğini ifade etti. Şahin; “Hukukun üstünlüğünün sağlanması, hukuk devleti idealinin gerçekleşmesi için de bir misyon yüklüyor. Afyon küçük bir şehir. Baromuza kayıtlı meslektaş sayımız diğer barolara kıyasla daha az. Bu insan kaynağı havuzuyla tüm faaliyetlerimizi yürütmek zorundayız. Yani İstanbul Barosu’nun faaliyet alanlarının tamamında kendi gücümüzle biz de varız demek istiyoruz. Mevzuat takip komisyonumuz var. Çıkacak yasalarla ilgili ciddi hazırlıklar, raporlar bu komisyonumuzca tanzim ediliyor. İlgili kurumlara gönderiliyor. Adalet Bakanlığı’na, HSYK’ya görüşlerimiz, tespitlerimiz ulaştırılıyor. Bu konuda faaliyet gösteren, işini ciddiye alan bir avuç barodan biriyiz.” diye konuştu.
ÇEŞİTLİ GEZİLER DÜZENLENİYOR
Afyonkarahisar Barosu olarak sosyal faaliyetlerde bulunmayı ihmal etmediklerini dile getiren Turgay Şahin şöyle konuştu: “Ekim ayında yaptığımız genel kurulumuzdan bu yana 20 civarında meslektaşımız aramıza katıldı. Bu yeni katılan arkadaşlarla önceki meslektaşlarımızın kaynaşmaları, tanışmaları gerekiyor. Bunun için de geziler ve spor müsabakaları düzenliyoruz. Geçtiğimiz hafta da Konya gezisi düzenledik.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme