• Haberler
  • Genel
  • Saha kapatma cezası kaldırıldı – Kocatepe Gazetesi

Saha kapatma cezası kaldırıldı – Kocatepe Gazetesi

AFJET Afyonspor'un Uşak Sportif Gençlikspor'u ağırladığı maçta çıkan olaylardan dolayı aldığı 2 maç saha kapatma cezası AFJET Afyonspor'un Yönetim Kurulu'nun yaptı itirazla kaldırıldı Bölgesel Amatör Lig'de verdiği mücadele ile ligi ikinci sırada tamamlayan AFJET Afyonspor 5 Nisan Pazar günü kendi evinde ağırladığı Uşak Sportif Gençlikspor takımını ağırladığı maçta çıkan olaylardan dolayı cezalar almıştı. AFJET Afyonspor [&hellip]

Saha kapatma cezası kaldırıldı

AFJET Afyonspor’un Uşak Sportif Gençlikspor’u ağırladığı maçta çıkan olaylardan dolayı aldığı 2 maç saha kapatma cezası AFJET Afyonspor’un Yönetim Kurulu’nun yaptı itirazla kaldırıldı

Bölgesel Amatör Lig’de verdiği mücadele ile ligi ikinci sırada tamamlayan AFJET Afyonspor 5 Nisan Pazar günü kendi evinde ağırladığı Uşak Sportif Gençlikspor takımını ağırladığı maçta çıkan olaylardan dolayı cezalar almıştı. AFJET Afyonspor hakkında; 05 Nisan tarihinde oynanan AFJET Afyonspor-Uşak Sportif Gençlikspor BAL müsabakasında takım halinde sportmenliğe aykırı harekette bulunulması nedeniyle 700 TL para cezası verildi. Taraftarın yaptığı çirkin ve kötü tezahürattan dolayı bin lira para cezası verilmesine ve ayrıca çıkan saha olayları nedeni ile 2 maç seyircisiz saha kapatma ve bin 500 lira para cezası verilmesine karar verilmişti.
AFJET Afyonspor’un AFDK’nın 13 Nisan tarih ve E.2014-2015/1558, K.2014-2015/1937 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine karar verildi. Aamatör Futbol Disiplin Kurulu’nca, AFJET Afyonspor’a meydana gelen saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/1-2 ve 35/3 maddeleri uyarınca verilen 2 maç seyircisiz olarak saha kapatma cezası ile birlikte bin 500 lira para cezasının, seyirci haricindeki kulüp mensuplarının saha olaylarına katılmamış olması ve Kurulu içtihatları dikkate alındı. AFDK’ca verilen cezanın “Saha Kapatma”ya dair kısmının kaldırılmasına, cezanın neticeten 2 maç seyircisiz oynama cezası ile birlikte bin 500 lira para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verildi.
Gelecek sezonda ev sahibi olduğu maçları tarafsız sahada oynaması gereken AFJET Afyonspor kaldırılan cezanın ardından tarafsız sahada değil kendi evinde seyircisiz olarak oynayabilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme