Sağlıkta yeni hedef Türkiye birinciliği

TÜİK verilerine göre sağlık hizmetlerinin memnuniyeti açısından Afyonkarahisar'ın 4'üncü sırada yer almasını değerlendiren Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni hedefi birincilik olarak belirledi Afyonkarahisar Sağlık Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapıldı. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ev [&hellip]

Sağlıkta yeni hedef Türkiye birinciliği

TÜİK verilerine göre sağlık hizmetlerinin memnuniyeti açısından Afyonkarahisar’ın 4’üncü sırada yer almasını değerlendiren Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, yeni hedefi birincilik olarak belirledi

Afyonkarahisar Sağlık Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapıldı. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ev sahipliğinde Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’nun bir araya geldiği toplantıda sağlık sorunları, çözümleri ve yatırımları konuşuldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan memnuniyet saha araştırması sonuçlarının da ele alındığı toplantıda, sağlık hizmetleri memnunluk oranında Afyonkarahisar’ın 4’üncü il olmasından duyulan mutluluk dile getirildi. Araştırmayla ilgili bilgi veren Sağlık Müdürü Yemenici, TÜİK’in daha önceleri bu araştırmayı Türkiye geneli için yaptığını, 2013 yılında ilk defa iller bazında böyle bir araştırmayı kamuoyu ile paylaştığını ifade etti. 2013 araştırması için Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidildiğini de söyleyen Dr. Yemenici, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldığını belirtti.
Afyonkarahisar’ın yüzde 76,4 oranı ile en mutlu 2’inci il olduğunu hatırlatan Yemenici, “Sağlık hizmetlerinde yüzde 0,8 bir fark ile 3’lüğü kaçırarak 4’üncü sırayı aldık. Bu kadar az bir fark ile ilk üçe girememiş olmak bizi üzmüştür. Yine de eldeki bu veriler Afyonkarahisar açısından büyük önem arz ediyor. Son 10 yılda sağlığa yapılan yatırımlardan Afyonkarahisar’ın büyük oranda pay aldığı bir gerçektir. Hizmet kalitemiz görüldüğü üzere önemli ölçüde artmıştır.” dedi.
YEMENİCİ, HEDEF BİRİNCİLİK
Hizmet kalitesinin artmasında ebesinden hemşiresine, acil tıp teknisyeninden hekim ve uzman hekimine kadar herkesin katkısının büyük olduğunu da kaydeden Yemenici, yeni hedefi 1’incilik olarak açıkladı. Tüm sağlık personeline teşekkür eden Yemenici, “Bundan sonrasında 1’inci olmak için neleri tamamlamamız gerektiğini düşüneceğiz. İstişare toplantılarımız ile fikir ve eylem birliği yapmanın yollarını arayacağız. Amacımız, önümüzdeki yıllarda açıklanacak araştırmalarda 1’inci Afyonkarahisar’ın olabilmesidir. Bunun için sağlık yatırımlarımızı tamamlayıp sağlık personelimizin hizmet kalitesini daha da yükseltmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
AKGÜN, SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMLE GELİŞMEYİ VE İYİLEŞMEYİ YAKALADIK
Türkiye’de sağlık açısından en memnuniyet verici 4’üncü il olmanın başarısında emeği olan herkese teşekkür eden Halk Sağlığı Kurumu Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, “Türkiye’de, sağlık alanında dünyanın da ilgiyle ve gıptayla takip ettiği gelişmeleri yaşıyoruz. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile önemli ölçüde gelişme ve iyileşmeyi yakaladık. En son da Bakanlığımızın kendi bünyesinde gerçekleştirdiği yeni yapılanma ile hizmetlerimizin kalitesi daha da arttı. Bilimsel verilerle de ispatlandığı gibi hizmetlerimiz daha kaliteli, daha ulaşılabilir ve daha etkili oldu ise bunda yeni yapılanmanın etkisi oldukça büyüktür. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
ERENOĞLU,
OMUZLARIMIZDAKİ YÜK ARTTI
Afyonkarahisar’da Kasım 2012’de göreve ilk geldikleri dönemde hedeflerinin ilk 10 olduğunu belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ise, ilk sınavı geçtiklerini söyledi. İlk 3 içinde yer alamamış olmanın burukluğunu yaşadıklarına değinen Dr. Erenoğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Biraz buruk da olsa sevinçliyiz. Çünkü çok az bir farkla ilk 3 içinde olamadık. Ama şuna da seviniyoruz; ilk göreve geldiğimizde Afyonkarahisar’ı sağlık alanında Türkiye’de ilk 10’a yükseltmek gibi bir hedefimiz vardı. En azından bu hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Fakat omuzlarımızdaki yük artık daha da ağırlaştı. Bulunduğumuz yeri korumanın dışında daha ileriye nasıl gideriz bunu düşünmemiz gerekiyor. Yani bu şu demek, ‘bizden daha fazla hizmetler beklenecek’. Tüm bunları söylerken ‘biz başardık’ demenin mutluluğunu yaşıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Ebelik Haftası’nı kutladılar

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lüfti Akgün
21- 28 Nisan Ebelik Haftası’nı kutladılar

EBELER SİSTEMİN TEMELLERİNDEN
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, tıp tarihi kadar eski olan “ebelik” mesleğinin de sağlık hizmetinin önemli bir kısmını gerçekleştiren bir grup olduğunu kaydetti. Dr. Erenoğlu; “Özellikle ülkemizde birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunumunun temel taşlarından olan ebelerimiz, evlerde veya sağlık kuruluşlarında kadınların hamilelik sürecinde sağlık kontrollerini yapan, hekim olmayan yerlerde doğum yaptıran, hastanelerde doğum sırasında hekime yardımcı olan, yeni doğum yapan annenin doğum sonrası bakımını yapan kişilerdir. Kutsal bir görevi yurdun dört bir köşesinde yerine getiren, özveriyle kurumlarımızda görev yapan tüm ebelerimizin 21- 28 Nisan Ebelik Haftasınu kutluyorum.” dedi.
EBELİK ZORLU MESLEK
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, ebelerin, ülkenin her köşesinde özellikle geçmiş dönemlerde ulaşım zorluğu yaşanan köy sağlık evlerinde, zor şartlarda özveriyle çalıştıklarını belirtti. Dr. Akgün; “Son derece fedakarlık ve özveri isteyen bu kutsal mesleğin değerini vurgulamak amacıyla 21-28 Nisan Ebelik Haftası olarak belirlenmiştir. Bu vesileyle kamuda ve özelde çalışan, her şartta bu zorlu ve kutsal mesleği icra eden ebe arkadaşlarımızın Ebelik Haftası’nı kutluyor ve başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme