Sağlıkta örnek işbirliği protokolü imzalandı
AFSÜ ile Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Nükleer Tıp Alanında” iş birliği protokolü imzalandı   Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü arasında eğitim, araştırma, sağlık hizmeti üretimi ve kamu sağlığını geliştirme gibi alanlarda yapılacak iş birliğine dair protokol imzalandı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. [&hellip]
AFSÜ ile Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Nükleer Tıp Alanında” iş birliği protokolü imzalandı
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü arasında eğitim, araştırma, sağlık hizmeti üretimi ve kamu sağlığını geliştirme gibi alanlarda yapılacak iş birliğine dair protokol imzalandı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz arasında imzalanan protokol ile Nükleer Tıp görüntüleme, tetkik ve tedavi hizmetlerinde iki kurumun cihazları ortaklaşa kullanılacak ve AFSÜ’de görevli Nükleer Tıp uzmanları Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Biriminde, Radyasyon Koruma Sorumlusu olarak görevlendirilebilecek.
“NÜKLEER TIP MERKEZİNDE YILDA BİN HASTAYA HİZMET VERİLİYOR”
Rektör Prof. Dr. Okumuş protokolün, makine-teçhizat ve insan gücü imkânlarından en üst düzeyde faydalanmak suretiyle hastaların il dışına çıkmadan tedavilerinin sağlanarak sağlık hizmetlerinin etkin olarak yürütülebilmesi adına imzalandığını söyledi. 2016 yılının Ocak ayında faaliyete geçen AFSÜ’nün Nükleer Tıp Merkezinde yıllık ortalama 1000 hastaya hizmet verildiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, üniversitenin bu alandaki donanım ve nitelikli personel kapasitesini Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile paylaşarak daha fazla sayıda hastaya hizmet vereceğini kaydetti.
“İLAVE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK”
Protokol kapsamında Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasından (GSS) yararlanan hastalar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden ilave ücret talep edilemeyeceğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, Sosyal Sigortası ya da GSS’i bulunmayan hastalar ile sağlık turizmi kapsamındaki hastalara ise ilgili mevzuata göre ücretlendirme yapılacağını dile getirdi.
Protokol ile nükleer tıp görüntüleme, tetkik ve tedavi hizmeti alması gereken hastaların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Devlet Hastanesi ile AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi arasındaki iş birliği kriterlerinin tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, personel görevlendirmesinin Yüksek Öğretim Kanunu ve Sağlık Bakanlığının ilgili mevzuatına göre kurumlar arasında mutabakat sağlanarak gerçekleştirileceğini kaydetti.
>> Burak AYDIN’ın Haberi