Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde 27 bin kişi hizmet aldı

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Akgün, 'Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu [&hellip]

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Akgün, “Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır.Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel,  ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir” dedi.
38 BİN KİŞİYE
KANSER TARAMASI
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında da bilgi veren Akgün, “İnsanımıza sağlıklı bir yaşam tarzının yollarını göstermek için Türkiye’de bir ilk olarak 2013 yılında hizmete başlayan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulumuzda 2013 yılından beri 1300 çocuk olmak üzere toplam 27 bin 86 kişi, programa alınarak, sağlıklı bir yaşama adım atmıştır. Sağlıklı bir aile ve sağlıklı nesiller için, 2016 yılında açmış olduğumuz Evlilik Öncesi ve Aile Danışmanlığı Merkezi’nde de bugüne kadar 330 çifte danışmanlık yapılmıştır. Sağlık ağızda başlar sloganı ile yine 2016 yılında hizmete sunduğumuz KADTEM (Koruyucu Ağız Diş Tarama ve Eğitim Merkezi) tarafından ortalama 500 kişiye tarama ve eğitim yapılmıştır. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik yıllık ortalama 38 bintarama yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme