• Haberler
  • Genel
  • Sağlıklı oruç tutmak mümkün – Kocatepe Gazetesi

Sağlıklı oruç tutmak mümkün – Kocatepe Gazetesi

Ramazan ayında beslenme kurallarına daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Deniz Güvendik, sağlığı koruyarak oruç tutmanın mümkün olduğunu vurguladı Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Deniz Güvendik, sıcak yaz günlerine rast gelen Ramazan ayında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.YETERLİ VE DENGELİ BESLENME ŞART Diyetisyen Deniz Güvendik, sürekli ilaç kullanan, kalp ve böbrek [&hellip]

Sağlıklı oruç tutmak mümkün

Ramazan ayında beslenme kurallarına daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Deniz Güvendik, sağlığı koruyarak oruç tutmanın mümkün olduğunu vurguladı

Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Deniz Güvendik, sıcak yaz günlerine rast gelen Ramazan ayında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
YETERLİ VE DENGELİ
BESLENME ŞART
Diyetisyen Deniz Güvendik, sürekli ilaç kullanan, kalp ve böbrek hastaları, şeker hastalarını uyardı. Güvendik; “Vücut direnci düşük ve aşırı zayıf kişiler, ameliyattan yeni çıkmış hastalar, ağır gebelik geçirenler, loğusalık döneminde olanlar, emziren anneler oruç tutarsa sağlık problemleri kaçınılmazdır. Oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmemiz gerekir. Ramazan ayında bireylerin yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivitelerine göre günlük almaları gereken enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral oranlarının değişmediği unutulmamalıdır. Bu sıcak ve uzun yaz günlerinde bilinçli bir yol izlersek sağlığımızı olumsuz etkilemeden orucumuzu daha rahat bir şekilde tutmak mümkün.” dedi.
SU KAYBINA DİKKAT
Oruç tutacak olanlara tavsiyelerde bulunan Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Deniz Güvendik, bu yıl ki Ramazan ayında en fazla dikkat edilmesi gerekenin sıvı desteğinin yeterli sağlanması olduğunu kaydetti. Güvendik; “Kişilerin bedenlerini iyi dinlemeleri, su kaybını telafi etmek için de bol sıvılı gıdaların alınması, çay ve kahveden kaçınılması; bunların yerine ıhlamur, nane, papatya gibi çayların içilmesi gerekiyor. Akşam yemeği ve sahur olmak üzere iki ana öğün ve bu iki öğün arasında da iki ara öğün olacak şekilde az ve sık beslenme düzeni olmalı. Oruç tutanların mutlaka sahur yapmaları sağlığın korunması açısından önemlidir. Çünkü sahura kalkılmadığı takdirde açlık süresi çok uzamaktadır. Bu durumda kan şekeri daha erken saatlerde düşmekte ve sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Sahur yemeğinde süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme