Sağlıklı kalmak için örnek merkez

Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Merkez'in hastalanmadan, sağlıklı kalmayı öğrettiğini söyledi. İl Halk Sağlığı tarafından kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin Afyonkarahisar'ın tüm ilçelerinde kurulacağı belirtildi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. Yer tahsisi Belediye tarafından yapılan, makine [&hellip]

Sağlıklı kalmak için örnek merkez

Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Merkez’in hastalanmadan, sağlıklı kalmayı öğrettiğini söyledi. İl Halk Sağlığı tarafından kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde kurulacağı belirtildi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Yer tahsisi Belediye tarafından yapılan, makine ve teçhizat alımı için İl Özel İdaresi’nce yaklaşık 500 bin lira destek verilen Sağlıklı Yaşam Merkezi, vatandaşların sağlıklı kalabilmesi için gerekli disiplini sağlıyor.
HASTALANDIKTAN
SONRA TEDAVİ ZOR
Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Merkez’in örnek olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, “Gezdikten sonra gördük ki büyük bir ihtiyaçtır. 2 bine yakın vatandaşımız, buranın faydalarını görmüş ve bir nevi abone olmuştur. İnsan doktora, ağrı duyduğu zaman gider. Hastalandıktan sonra tedavi olmak, zor ve zahmetli bir uğraş. Önemli olan hastalanmamak, sağlıklı olmak” dedi.
BİRÇOK İŞLEVİ VAR
Hastalıkların birçok nedeni olduğunu kaydeden Balkanlıoğlu, “Hastalanmaların temelinde de hareketsiz bir yaşam, iyi beslenememe, temizlikten uzak kalma ve vücudun deformasyonuna yol açacak sigara gibi birtakım alışkanlıklardır. Buraya insanlar geliyorlar, fazla kilolarını atıyorlar. Sırtınızda her gün 25-30 kilo yükle dolaştığınızı farz edin. Aldığımız kilolar, bu yükle dolaştığımız anlamına geliyor. Fazla kilolardan arınmak, sağlıklı ve zinde kalma eğitimleri veriliyor. Çocuklarda dikkat dağınıklığından tutun da, hamile kadınlarımızın sağlıklı çocuk dünyaya getirmeye kadar birçok fonksiyonu ifa eden bir merkez kurulmuş” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞABİLİR
Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde uzman ve yetkin kişilerin bulunduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, “Belediyemiz, bir kuruş bile almadan tahsis ettiler. Sahasında uzman ve yetkin kişiler burada toplanmış. 81 il içinde, bunun örneği olmadığı gibi dünyada da nadir belki. Afyonmuza hayırlı olsun diliyoruz. Buradan ücretsiz yararlanılıyor. Bu örnek alınıp Türkiye’de yaygınlaşabilir” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK POTANSİYELİ ÖNGÖRÜLMÜŞTÜ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bölgedeki potansiyeli öngördüklerini, buna göre bir düzenleme yaptıklarını kaydetti. Çoban, “Devlet Hastanemizin ve yanında yapılmakta olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin bölgede bir potansiyel ortaya koyacağını, burasının bir sağlık merkezi olacağını öngörmüştük. Buraya işyerleri yapmıştık. Bu işyerlerinin üzerindeki bölümü İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis ettik. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de burayı Sağlıklı Yaşam Merkezi haline getirdi. Komşu illerden de hastaların buraya geldiğini ve personelin çok donanımlı olduğunu gördüm, mutlu oldum” dedi.
İLAÇSIZ TEDAVİ: EGZERSİZ
İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün ise ilaçsız tedavinin önemine dikkat çekti. Akgün, “Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün: Buradaki önemli kısım, ayakta tedavidir. Hastalanmadan önleyici tedavi çok önemlidir. Bir de hastalanmış, kilo sorunu yaşayan, şeker hastalığı, dolaşım bozukluğu yaşayan hastalarımız var. Bunların birçoğu ilaç tedavisi görüyor. Biz bunu biliyoruz ki egzersiz bir ilaçtır. Biz burada bunu bir ilaç olarak kullanıyoruz. Egzersiz ve dengeli beslenme, etkili bir tedavidir. Burada 18 personelimiz var. Afyon’un bütün ilçelerinde bu merkezleri yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme