• Haberler
  • Genel
  • “Sağlıklı çocuklar için aile planlaması yapılmalı”

“Sağlıklı çocuklar için aile planlaması yapılmalı”

'Aile Planlaması Yöntemleri' konulu konferansta konuşan AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Kanat Pektaş, anne ve çocuk sağlığına gelecek zararları engellemek, sağlıklı çocuklar yetiştirmek için planlamalar yapılması gerektiğini söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Aile Planlaması Yöntemleri' konulu konferans düzenlendi. AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen [&hellip]

"Sağlıklı çocuklar için aile planlaması yapılmalı"

“Aile Planlaması Yöntemleri” konulu
konferansta konuşan AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Kanat Pektaş, anne ve çocuk sağlığına gelecek zararları engellemek, sağlıklı çocuklar yetiştirmek için planlamalar
yapılması gerektiğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Aile Planlaması Yöntemleri” konulu konferans düzenlendi. AKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansı AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Kanat Pektaş verdi.
Konferans, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülen Gül Köken’in açış konuşmasıyla başladı.
Konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Mine Kanat Pektaş, aile planlamasının gerekliliği, ne zaman ve nasıl kullanılabileceği hakkında bilgi verdi.
Dr. Pektaş “Kişilerin istedikleri zaman istedikleri kadar çocuk sahibi olmasına, ailelerinin büyüklüğünü kendilerinin belirlemesine ‘aile planlaması’ denir. Aile planlaması için geleneksel veya modern yöntemler kullanılabilir. Sık ve çok sayıda gebelik ya da doğum nedeni ile anne ve çocuk sağlığına gelecek zararları engellemek, sağlıklı çocuklar yetiştirmek için planlamalar yapılabilir. Üreme çağındaki kadınları üreme sağlığı ile ilgili olarak bilgilendirmek, üreme çağını sağlıklı ve problemsiz olarak geçirmelerini sağlamak da aile planlamasının içinde yer almaktadır. Gebeliği önlemede etkili olan yöntemler hakkında bilgi vermek ve bu yöntemlerin uygulanmasına yardımcı olmak da aile planlamasının görevleri arasındadır. Hızlı nüfus artışını yavaşlatarak nüfusun niteliğini iyileştirmek, böylece toplum sağlığına katkıda bulunmak için aile planlaması yapılabilir” şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Pektaş, aile planlamasında kullanılabilecek yöntemler hakkında ayrıntılı bilgi verirken, kişiler için en iyi yöntemin hekimle birlikte seçilmesinin faydasının da altını çizdi. Konferans, dinleyicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme