Sağlıklı bir nefes için hep birlikte

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, Küresel Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği ile GARD Programı İl Kurulu'nun 2012 yılı 1. Toplantısı Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitim salonunda yapıldı Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Arslan, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden ilgili birim amirleri ve çalışanlar ile [&hellip]

Sağlıklı bir nefes için hep birlikte

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen, Küresel Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği ile GARD Programı İl Kurulu’nun 2012 yılı 1. Toplantısı Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitim salonunda yapıldı

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün, Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Arslan, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden ilgili birim amirleri ve çalışanlar ile diğer kurumların il müdürlüklerince görevlendirilen personel ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. Mehmet Şenol tarafından GARD, GARD kapsamına giren hastalıklar, Sağlıksız Bina Sendromu ile kronik solunum yolu hastalıklarına sebep olan kişisel ve çevresel faktörler, hava kirliliğinin rolü, hastalıkların görülme oranını en aza indirmek için kişisel ve kamusal alanlarda yapılabilecek çalışmalar ( toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik, ısınma ve sanayi yakıtlarının kalite denetimi, sigara bırakmaya teşvik ve yönlendirme, binalarda ısı yalıtımının sağlanması, motorlu taşıtların egzoz gazı emisyonlarının kontrolü gibi) hakkında bir sunum yapıldı.
Bu bağlamda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları işbirliğiyle Afyonkarahisar’daki gerçekleştirilmesi planlanan kararların alınmasıyla toplantı sona erdi. Ayrıca toplantıların 4 ayda bir yapılması kararlaştırıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme