Sağlıklı beslenme ve egzersiz vazgeçilmez

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, sağlıklı beslenme ve egzersizin düzenli ve dengeli yapıldığında yaşam kalitesinin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, spor ve egzersizin birbirinden farklı kavramlar olduğunu vurguladı. Dr Akgün, insanların daha güvenli, daha etkili ve biyolojik yararı fazla olan egzersiz faaliyetinde bulunmalarını şiddetle önerdiklerini belirtti. EGZERSİZ RÜYALARI DEĞİŞTİRİR [&hellip]

Sağlıklı beslenme ve egzersiz vazgeçilmez

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, sağlıklı beslenme ve egzersizin düzenli ve dengeli yapıldığında yaşam kalitesinin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, spor ve egzersizin birbirinden farklı kavramlar olduğunu vurguladı. Dr Akgün, insanların daha güvenli, daha etkili ve biyolojik yararı fazla olan egzersiz faaliyetinde bulunmalarını şiddetle önerdiklerini belirtti.
EGZERSİZ RÜYALARI DEĞİŞTİRİR
Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlığı ruhen ve bedenen iyilik hali olarak tanımladığını aktaran Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, egzersizin ruh ve beden sağlığını koruyan doğal bir araç olduğunu anlattı. Dr. Akgün; “Egzersize başladıktan 3 gün sonra insanın rüyaları değişir. 20 Günde kilo verme başlar, tansiyonu normale gelir, kan yağları düşer. Ülkemiz insanının sadece yüzde 4’ü düzenli egzersiz yapmaktadır. Geri kalan yüzde 96’sı ne yazık ki hareketsiz hayat sürmektedirler.” dedi.
MÜCADELE ŞİŞMANLIK VE
HAREKETSİZLİKLE
Dr. Lüfti Akgün, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu’nda amaçlarının şişmanlık ve hareketsizliğin getirdiği hastalıklarla mücadele etmek olduğunu kaydetti. Dr. Akgün; “İnsanlarımızın bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenmeyi, egzersizi hayatımızın bir parçası yapmayı istiyoruz. Sağlıklı yaşamla tanışıp, bunu yaşamlarının bir parçası yapmayı düşünen herkesi Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren merkezimize bekliyoruz.” diye konuştu.
ÇOCUKLARA GENÇLERE
ÖRNEK OLUNMALI
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programında konuşan Dr. Lütfi Akgün, sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşam için önem arz ettiğini bu yıl Afyonkarahisar olarak obezite ile mücadeleye hızlı ve kararlı başladıklarını dile getirdi. Mücadele de en önemli iki adımın beslenme ve hareket olduğundan söz eden Dr. Akgün; “Yürüyüş de hareketi ifade eden en basit ve doğal faaliyettir. Ancak kilolu bireylerin kilo vermek için yürüyüşten daha etkili bir harekete ihtiyacı vardır. Bu amaçla Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hizmete açmış olduğumuz ‘Sağlıklı Yaşam Merkezimizde’ koşu ayarında, güvenli ve etkili fiziksel aktivite programları uygulamaktayız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yaşam felsefesini yerleştirmemiz, onlara bu konuda örnek olmak zorundayız.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme