• Haberler
  • Genel
  • Sağlıklı beslenme, sağlıklı kararlara vesile olur

Sağlıklı beslenme, sağlıklı kararlara vesile olur

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Dünya Gıda Günü töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı bireylerin kararlarıyla devletlerin gelişebileceğini söyledi 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, sağlıklı beslenmeye dikkat çekti. Arap, 'Ancak sağlıklı toplumlar, sağlıklı kararlar alabilir. [&hellip]

Sağlıklı beslenme, sağlıklı kararlara vesile olur

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Dünya Gıda Günü töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı bireylerin kararlarıyla devletlerin gelişebileceğini söyledi

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, sağlıklı beslenmeye dikkat çekti. Arap, “Ancak sağlıklı toplumlar, sağlıklı kararlar alabilir. Ancak sağlıklı kararlar devletleri geliştirir, güçlendirir. Teminatımız olan geleceğimizi emin bir yere taşıyacaksak beslenmenin kurallarından, tüketicinin bilinçli olarak hâkim olmasından farklı bir çözüm üretilemez” dedi.
AFYONKARAHİSAR’DA
İLERLEME KAYDEDİLDİ
Gıda temininin ertelenemez bir hak olduğunu kaydeden Arap, “Gıda güvenliği ile açlığın dünya genelinde tartışılan konular olduğunu belirtti. Arap, “Gıda güvencesi, insanların sağlıklı yaşamlarını sürdürebilmeleri için, gerekli besine kolayca ulaşabilmesi demek. Gıda güvencesinin sağlanmasında sağlıklı gıdanın temin edilmesi, insanların ertelenemez hakkı. Bu temel hakların sağlanmasında ilimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde büyük bir sorumluluk içinde ilerlemeler kaydedildi” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLAR ARASINDA EĞLENCELİ YARIŞMA
Hüseyin Arap’ın ardından Gıda Mühendisi Hanife Dere Bayrak, kısa bir sunum yaptı. Sunumdan sonra ise törene katılan ilkokul öğrencileri arasında yarışma yapıldı. Yarışmada sorulan sorulara doğru yanıt veren öğrencilere ödül verildi. Tören, öğrencilere güvenli gıdaların sunumuyla sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

DOĞUM GÜNÜNÜN ANLAMI
16 Ekim Dünya Gıda Günü, aynı zamanda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap’ın da doğum günü.

Bakmadan Geçme