• Haberler
  • Genel
  • Sağlıkçılara işaret dili eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Sağlıkçılara işaret dili eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün işaret dili eğitimi başladı. 14 sağlık personeli 15 iş günü olmak üzere 120 saat İşaret Dili Eğitimi alacak Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2013 Yılı Teknik Destek faaliyetleri çerçevesinde desteklenen 'Sağlık Personeli İşaret Dili Öğreniyor' isimli proje başladı.Merkez Toplum [&hellip]

Sağlıkçılara işaret dili eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün işaret dili eğitimi başladı. 14 sağlık personeli 15 iş günü olmak üzere 120 saat İşaret Dili Eğitimi alacak

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2013 Yılı Teknik Destek faaliyetleri çerçevesinde desteklenen “Sağlık Personeli İşaret Dili Öğreniyor” isimli proje başladı.
Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde yer alan Üreme Sağlığı Eğitim Salonu’nda yapılan eğitim açılışına İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkanı Zeki Buzgan, İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve proje eğitmeni Ayşe Gürbulak, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün, Müdür Yardımcısı Dr. Hacı Bayram Gürbüz, Proje Koordinatörü Bulaşıcı Olmayanlar Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Nihan Yerlikaya ve kursiyer sağlık personeli katıldı.
Açılış konuşmasında İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkanı Zeki Buzgan “Biz İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği olarak alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ve sadece eğitimi hedef alan tek yetkin kurumuz. Kuruluş amacımız Ülkemizde mevcut bütün işitme engellilerin kamu kuruluşlarından hizmet alırken talep ve beklentilerini işaret ile ifade ettiklerinde bu işaretleri anlayarak doğru biçimde cevaplandırması gereken görevlilere Türk İşaret Dili’nin öğretilmesidir. Üç yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı Protokolü ve Eğitim Modülü ile kurslar gerçekleştiren Derneğimiz eğitmenlerinin mezun ettiği kursiyer sayısı 2 binin üzerindedir. Mevcut Temel İşaret Dili, Derneğimiz Uzmanlarınca geliştirilerek talep eden kurum ve kuruluşlara öğreticilerimizce sağlık, hukuk ve din gibi alanlarda da ileri seviyede işaret dili öğretilmektedir. Derneğimiz Bağış ve benzeri destekler almamakta ve ekonomik beklenti taşımamakta olup bütün giderleri kişisel imkanlarımızla karşılanmaktadır. Halk Sağlığı Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürlüğü bu eğitimi resmi bir proje olarak realize etmekle Ülkemizde bir ilki gerçekleştirmiştir. Diğer kamu kuruluşlarını teşvik ve motive edeceğine inanıyorum. Zaten 5378 Sayılı Engelliler Yasası ve Uluslararası Mevzuatla kamu hizmetlerinin sunumunda zorunlu hale gelen İşaret Dili, Müdürlüğünüzce tamamen duyarlılık ve insani duygularla gündeme getirilerek projelendirilmiş ve yine gönüllü talip olan 14 sağlık çalışanıyla kursumuz başlatılmıştır. Siz değerli gönüllülerin bundan sonra işitme engellilerin sesi ve kulağı olacağınıza inanıyorum.” dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Uz.Dr. Lütfi Akgün de yaptığı konuşmada “Yürütülen bu projeyle engelli bireylere yönelik farkındalığın arttırılması, eşit, adil ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunumuna katkıda bulunulması, işitme ve konuşma engelli bireylerle sağlık personeli arasında iletişimden kaynaklanan problemlerin ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni kurarak ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Buradaki kursiyer sağlık personelinin de aldıkları işaretdili eğitimiyle işitme ve konuşma engelli vatandaşlarıma sağlık hizmeti sunumunda kaliteyi arttırarak örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle projeyi finanse eden Zafer Kalkınma Ajansı’na, İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkanı Sayın Zeki Buzgan’a, İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Proje Eğitmeni Sayın Ayşe Gürbulak’a teşekkür ediyorum. Kursiyer arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’’ dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Sağlık Personeli İşaret Dili Öğreniyor” Teknik Destek Projesiyle 14 sağlık personeli 15 iş günü olmak üzere 120 saat İşaret Dili Eğitimi alacak. Düzenlenen eğitimde standart İşaret Dili Eğitimine ek olarak sağlık alanındaki konularda da eğitimler gerçekleştirilecektir.
İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği tarafından verilen İşaret Dili Eğitimi 28 Nisan 2014 tarihinde sona erecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme