• Haberler
  • Genel
  • Sağlıkçılar Furtun için ayakta – Kocatepe Gazetesi

Sağlıkçılar Furtun için ayakta – Kocatepe Gazetesi

Geçtiğimiz gün Samsun'da hasta yakını tarafından silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun için bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı. Olayla ilgili sağlık çalışanlarının bağlı olduğu birçok sendikadan açıklama yapıldı TÜRK SAĞLIK-SEN: UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADISamsun'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Kamil Furtun için dün iş bırakma eylemi yapıldığını belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı [&hellip]

Sağlıkçılar Furtun için ayakta

Geçtiğimiz gün Samsun’da hasta yakını tarafından silahlı saldırı sonucu
öldürülen Dr. Kamil Furtun için bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı. Olayla ilgili
sağlık çalışanlarının bağlı olduğu birçok sendikadan açıklama yapıldı

TÜRK SAĞLIK-SEN: UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI
Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Kamil Furtun için dün iş bırakma eylemi yapıldığını belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, sağlık emekçilerine karşı artan şiddet olaylarına karşı uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi.
Çakal yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayından sonra sürekli yetkilileri uyarmıştık. Gereğini yapın, çalışma ortamlarını güvenli haline getirin demiştik. Hastaneleri ellerinde sopa, bıçak ve silahla basanlara dikkat çekerek felaket geliyor demiştik. Fakat uyarılarımız dikkate alınmadı. Sadece bizim uyarılarımız değil geçmişte yaşananlarda unutulup giderek gereği yapılmadı” dedi.
SAĞLIK- SEN: LANETLİYORUZ
Sağlık-Sen’de yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadıklarını belirterek, “Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk. Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız “Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir. Görülmektedir ki mevcut uygulamalar yeterli değildir ve acilen şiddeti önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir” denildi.
UFUK SAĞLIK SEN: ONLARI YANLIŞ POLİTİKALAR ÖLDÜRDÜ
Ufuk Sağlık Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, bugüne kadar öldürülen sağlık çalışanlarının yanlış politikaların kurbanı olduğunu ileri sürerek, “Maalesef sağlık hizmetinin sunumu önemli bir oy ve sandık aracı olarak görülüyor. Bu doğrultuda halkın talep ve beklentileri gerçek olamayacak şekilde yükseltiliyor. Kamu spotlarıyla, siyasi reklamlarla halk, sen hastaneyi bekleme, hastane seni beklesin sloganlarıyla kandırılıyor, vatandaş sokulduğu bu yanlış beklentileri bulamayınca sorumlusunun sağlıkçı olduğu algısına kapılıyor, bu dediklerimizi sağlık sunucular çok iyi biliyor. “Dur seni şikâyet edeyim, başhekime gidiyorum cümleleri sonrası sözlü ve fiziksel şiddetle devam ediyor.” Oya kilitlenmiş, çalışanı yok sayan bu anlayış sağlıkta şiddetin, en az şiddeti ve cinayetleri uygulayanlar kadar ortağı. Hizmet alanla, fedakârca hizmet sunmak için gecesini gündüzüne katan sağlık personelini daha fazla karşı karşıya getirmeyin. Biz şiddete uğramadan ve ölmeden vatandaşımıza imkanlar dahilin de sağlık hizmeti sunmak istiyoruz” dedi.
Öte yandan Çay İlçesi’nde de görev yapan sağlık personeli Çay Devlet Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yaparak, olayı kınadıklarını belirttiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme