• Haberler
  • Genel
  • Sağlık yöneticilerine plaket verildi – Kocatepe Gazetesi

Sağlık yöneticilerine plaket verildi – Kocatepe Gazetesi

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde oluşturulan yeni yapılanmada 663 Sayılı KHK gereği 1 Kasım tarihinde hizmete giren Kamu Hastaneler Birliği nedeniyle yöneticilik görevlerinden ayrılan il genelindeki başhekim, başhekim yardımcıları, hastane müdür ve yardımcıları ile başhemşire ve yardımcılarına plaket verildi MEMURİYET HAYATI SÜRECEKDevlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen plaket töreninin açılış konuşmasını İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. [&hellip]

Sağlık yöneticilerine plaket verildi

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde oluşturulan yeni yapılanmada 663 Sayılı KHK gereği 1 Kasım tarihinde hizmete giren Kamu Hastaneler Birliği nedeniyle yöneticilik görevlerinden ayrılan il genelindeki başhekim, başhekim yardımcıları, hastane müdür ve yardımcıları ile başhemşire ve yardımcılarına plaket verildi

MEMURİYET HAYATI SÜRECEK
Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen plaket töreninin açılış konuşmasını İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün yaptı. Yeni yapılanma içerisinde bayrak değişiminin olduğunu belirten Dr. Akgün; “Bayrak değişiminde bazı arkadaşlarımız görevlerini yeni arkadaşlara teslim ettiler. Yeni çalışmaya başlayanlara başarılar diliyorum. Görevlerini tamamlayıp bayrağını teslim edenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
ALINGANLIK YAPMAYA GEREK YOK
Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın yeniden yapılanma sürecinde olduğunu kaydetti. Hastanelerde değişiklikler yaşandığını dile getiren Dr. Yemenici; “Hastanelerin sayısı ve görev alan personel sayısı fazla olması nedeniyle görev değişiklikleri oldu. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır, devlet görevidir. Hepimiz görevlerimizi başkalarından aldık, yine birilerine devredeceğiz. Alınganlık yapmaya, küskünlük içerisine girilmemesi gerekiyor. Birlik beraberlik içerisinde yeni görevlerimizde, yeni vizyon ve misyonlarla memuriyet hayatımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.
İLK KARAR GEÇMİŞE HASSASİYET
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Birliği İl Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, görev başlangıcında aldığı ilk kararın, bayrağı teslim alırken, geçmişte görev yapanlara hassas davranılması olduğunu açıkladı. Dr. Ayhan Erenoğlu şunları söyledi: “Hizmet yarışında hep beraberdik. Bu onurlu görevi çok uzun yıllardır yapan arkadaşlarımız hiçbir zaman başımızdan inmeyecektir. Bunu kalben söylüyorum. Eminim hepinizin içinde bir burukluk var. Çünkü ayrılık daima burukluğu da beraberinde getirir. Bu bağlamda bizlere kırılmayınız. Çünkü bugün burada biz varız, yarın başkaları.”
SAĞLIK SİSTEMİ ÖRNEK
Vali İrfan Balkanlıoğlu plaket töreninin son konuşmasını yaptı. Balkanlıoğlu, sağlıkta sürekli dönüşüm ve devamlı bir arayış içerisinde olunduğunu kaydetti. Sağlık alanında çok mesafe kaydedildiğini dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Artık dünyada örnek alınabilecek bir sağlık sistemimiz bulunuyor. Geçmişte pek çok hastane türleri vardı. Kurumlarda doktor istihdamı mevcuttu. Bazı kurumlarda güzelce muayene ve tedavi olma imkanı vardı. Bazı kurumlarda ise kuyruklar, kir enfeksiyon mevcuttu. Ancak artık 5 yıldızlı otel tarzında hastanelerimiz oluştu. Sağlık koşulları ve halk sağlığı alanında çalışmalar son derece ilerleme kaydedildi. Bu sayede sıtma, çocuk felci gibi pek çok hastalıklar ülkemizden yok oldu.” Törene katılan görevlerinden ayrılan 58 hastane idarecisine plaketleri verilerek teşekkür edildi. Törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kamu Hastaneler Biriliği İl Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Agün ve sağlık idarecileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme