• Haberler
  • Genel
  • Sağlık yöneticileri toplandı – Kocatepe Gazetesi

Sağlık yöneticileri toplandı – Kocatepe Gazetesi

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yeni yapılanma sonrasında ilde resmi, özel sağlık hizmetlerinin koordineli ve kaliteli yürütülmesi için Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla toplantı organize edildiği bildirildi Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, Kamu Hastaneler Birliği Dr. Ayhan Erenoğlu, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Karadağ’ın yer aldığı toplantıya resmi, üniversite ve özel hastanelerin yönetici [&hellip]

Sağlık yöneticileri toplandı

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yeni yapılanma sonrasında ilde resmi, özel sağlık hizmetlerinin koordineli ve kaliteli yürütülmesi için Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla toplantı organize edildiği bildirildi

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, Kamu Hastaneler Birliği Dr. Ayhan Erenoğlu, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Karadağ’ın yer aldığı toplantıya; resmi, üniversite ve özel hastanelerin yönetici ve temsilcileri, Dinar, Sandıklı, Bolvadin, Emirdağ ilçe hastanelerinin başhekimleride katıldılar.
HEDEF 112’DE EN İYİ SEVİYE
Sağlık alanında yaşanan sorunların giderilmesi noktasında resmi, özel ayrımı yapmadan vatandaşa en iyi hizmet sunulmasını istediğini belirten Dr. Necip Yemenici, bunu gerçekleştirebilmek için herkesin fedakarlık ve işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Dr. Yemenici; “Eski yapıda her şey bir tek Sağlık Müdürüne bakıyordu. Ama şimdi Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği kurumları ve başlarında kıymetli yönetici arkadaşlarımız var. Yani iş paylaşımı ile verilen hizmetin daha da ileriye götürülmesi amacımız olmalıdır. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak 112 Acil Hizmetler ile ilgili çalışmalarımızı en iyi seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bize diğer kurumlardan gelen 112 hizmeti ile ilgili ihtiyaçlara en kısa sürede ve en iyi şekilde karşılık vermek istiyoruz. Bu sebeple aramızdaki koordinasyonu ve işbirliğini bu tür toplantılarla sağlamak ve geliştirmek önemli amaçlarımızdan biridir.”
İSTİŞARE
TOPLANTISI ÖNEMLİ
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, sağlık hizmetinde aksaklık çıkmaması için bu tür istişare toplantılarının çok önemli olduğunu ifade etti. Kendisi için tüm Afyonluların kardeşi, akrabası olduğunu belirten Dr. Erenoğlu; “Nasıl ki kendi çocuklarım en iyi sağlık hizmeti alsın istiyorsam aynı şekilde herkesin hiç bir ayrım yapmadan aynı kalitede sağlık hizmetini almasını istiyorum. Kurumumuza bağlı hastanelerde gerekli standardı sağlamak için buradayım. Ama bunu yaparken diğer özel ya da üniversite hastaneleri ile de yardımlaşma, paslaşma içerisinde olmak istiyoruz. Umarım bu toplantılar vesile ile bu koordineyi sağlar ve ilimizde gelişmiş bir hizmet standardını yakalarız.” diye konuştu. Toplantıda üniversite, özel ve ilçe hastanelerinin yönetici ve temsilcileri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme