Sağlık turizmi kongresine AKÜ damgası

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”nin beşincisi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ ile dünyadan ve Türkiye’den Sağlık Turizmi Sektörünün önemli temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Afyon Kocatepe Üniversitesi de kongrede temsil edildi Dünyanın değişik ülkelerinde sağlık turizmi alanında profesyonelleşmiş 140’tan fazla yabancı konuğun katıldığı toplantı, Türkiye’de sağlık turizmini geliştirmek için [&hellip]

Sağlık turizmi kongresine AKÜ damgası

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”nin beşincisi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ ile dünyadan ve Türkiye’den Sağlık Turizmi Sektörünün önemli temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Afyon Kocatepe Üniversitesi de kongrede temsil edildi

Dünyanın değişik ülkelerinde sağlık turizmi alanında profesyonelleşmiş 140’tan fazla yabancı konuğun katıldığı toplantı, Türkiye’de sağlık turizmini geliştirmek için çaba harcayanlarla yabancı konukların buluşmasına vesile oldu. Ayrıca sağlık turizmini geliştirmek için çaba harcayan kamu temsilcileri ile özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek istişareler yapmasına imkân sağlayan kongre 3 gün sürdü.
AKÜ HEYETİ KONGREDE
HAZIR BULUNDU
Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ankara’da gerçekleştirilen “V. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi”ne Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şuayıp Özdemir, Tıp Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar’dan oluşan bir heyetle katıldı. Afyonkarahisar’da bulunan sağlık turizmine yönelik tesis ve imkânların tanıtılması amacıyla kongreye stand açarak katılan üniversite heyeti, kongre sırasında Afyonkarahisar’da sağlık turizmin gelişmesi amacıyla çok sayıda ikili görüşmeler yaparak yerli ve yabancı katılımcıları Afyonkarahisar’a davet etti.
TERMALİN BAŞKENTİ
AFYONKARAHİSAR
Kongrede yapılan “Sağlık Turizminde Üniversitelerin Rolü” isimli çalıştaya başkanlık eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, “Termalin Başkenti Afyonkarahisar” isimli bir sunum da yaptı. Sunumda Afyonkarahisar’da bulunan Üniversite, devlet ve özel hastanelerinin tedavi imkânlarından, termal havzalardan, sağlık turizmi için Afyonkarahisar’a gelmeye karar veren misafirlerin ulaşım kolaylıkları ve konaklama tesislerinden görseller sunularak Afyonkarahisar’ın termalin başkenti olma özelliği vurgulandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme