• Haberler
  • Genel
  • Sağlık sistemi iyiye gitmiyor – Kocatepe Gazetesi

Sağlık sistemi iyiye gitmiyor – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, sağlık sisteminin iyi sinyaller vermediğini belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, sağlık sistemi ile ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemediğini söyledi Görgöz, 'Hükümet sağlık sisteminde yarattığı depremin altında kaldı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Başkanlığı'nda hazırlanan Üniversite Hastaneleri Birliği raporunda üniversite ve tıp fakültesi hastanelerinin iflas ettiği belirtiliyor. Bu [&hellip]

Sağlık sistemi iyiye gitmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, sağlık sisteminin iyi sinyaller vermediğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, sağlık sistemi ile ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemediğini söyledi Görgöz, “Hükümet sağlık sisteminde yarattığı depremin altında kaldı. İstanbul Üniversitesi Rektörü Başkanlığı’nda hazırlanan Üniversite Hastaneleri Birliği raporunda üniversite ve tıp fakültesi hastanelerinin iflas ettiği belirtiliyor. Bu raporu CHP değil, Başbakanın aile doktoru Rektör Prof. Yunus Söylet hazırladı.Hükümet kendi yanlışları ile ilgili olarak kendi yandaşları tarafından artık çaresizlik noktasında yapılan uyarıları gözlerden saklamak için yoğun çaba harcıyor” dedi.
TAM GÜN YASASI’NIN SONUÇLARI
Raporun ayrıntılarını veren Görgöz, şöyle devam etti:
“Raporda, ‘Batıyoruz, Tıp Fakülteleri çöktü!’ deniliyor.Üniversite Hastaneleri Birliği, bünyesinde Tıp Fakültesi, Fakültelerin Eğitim Hastaneleri ve Üniversite Hastanelerini bulunduran bir birlik. Başkanı Prof. Yunus Söylet. İstanbul Üniversitesi rektörü olarak atandı. Kamuoyunda Başbakanın Aile Doktoru olarak tanınıyor. Ancak artık o noktaya gelmiş durumdalar ki bıçak kemiğe dayanmış. Tam Gün Yasası nedeniyle, üniversitelerde, tıp fakültelerinde öğretim üyesi kaybı Türkiye genelinde yüzde 24. Sadece İstanbul Üniversitesi’nde yüzde 50. Türkiye’nin önde gelen dünya çapındaki Tıp Fakülteleri Cerrahpaşa, Çapa hizmet veremiyor. Ankara Tıp, Hacettepe, Gazi, Ege Tıp hepsinde durum vahim. Eğitim verilemiyor. Cerrahi müdahale yapılamıyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme