• Haberler
  • Genel
  • Sağlık sigortası prim borçlularının dikkatine!

Sağlık sigortası prim borçlularının dikkatine!

SGK İl Müdür Vekili Samet Fidan, Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan kişiler için son başvuru tarihinin 30 Nisan Perşembe günü olduğunu, borçlulara 31 Mart Salı gününe kadar gelir testi için süre tanındığını açıkladı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Samet Fidan makamında düzenlediği basın toplantısında Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını yapılandırmada son [&hellip]

Sağlık sigortası prim borçlularının dikkatine!

SGK İl Müdür Vekili Samet Fidan, Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan kişiler için son başvuru tarihinin 30 Nisan Perşembe günü olduğunu, borçlulara 31 Mart Salı gününe kadar gelir testi için süre tanındığını açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Samet Fidan makamında düzenlediği basın toplantısında Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını yapılandırmada son haftaya girildiği hatırlatmasında bulundu.
PRİM BORÇLULARINA ÖNEMLİ FIRSAT
SGK İl Müdür Vekili Samet Fidan, 10 Eylül 2014 tarihli ve 6552 sayılı İş Kanunu ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 mükerrer sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
Fidan, “6552 sayılı torba kanunun 81. maddesi uyarınca, 1 Ocak 2012 tarihinden sonra bugüne kadar hiç gelir testine girmemiş olanların gelir testine girmekle birlikte bu testi geç yaptırdığı için, testten önce SGK tarafından en yüksek prim tutarı üzerinden borçlandırılmış olanlar için önemli bir fırsat sözkonusu. Gelir testini zamamında yaptırdığı halde ödemekle yükümlü olduğu primleri zamanında ödememiş olanlara af ve yapılandırma kapsamına girecek.” dedi.
TEST SONUCU ÖDEME
İMKANINI BELİRLEYECEK
GSS prim borcu bulunan kişilerin için son başvuru tarihinin 30 Nisan Perşembe günü olduğunu kaydeden İl Müdür Vekili Samet Fidan, 31 Mart Salı gününe kadar gelir testi için süre tanındığını belirtti. Fidan; “Hiç gelir testi yaptırmayan kişiler için kurumumuz tarafından üç gelir grubu içinden GSS prim borcunun tavandan tahakkuk ettirildiğinden, bu durumdaki kişiler gelir testi yaptırmaları halinde GSS tescil tarihinden itibaren geçerli sayılacak gelir testi sonucunda çıkan tutara göre prim borçlarını ödeme imkanına kavuşacaklardır.” dedi.
İLK TAKSİT 1 HAZİRAN’A
KADAR ÖDENEBİLECEK
SGK’ya başvuru yapanlara GSS prim borçlarını yapılandırarak peşin veya taksitler halinde ödeyebilme imkanı sağlandığını aktaran Müdür Vekili Samet Fidan şöyle konuştu: “Bu kapsamda prim borcu bulunanların borçlarının faizlerinin tamamı silinerek peşin tutar ve ilk taksit 1 Haziran 2015’e kadar ödenebilecektir. Ayrıca prim borcunun peşin olarak ödenmesi halinde herhangi bir gecikme zammı alınmayacak. Taksitli ödeme seçeneğinin seçilmesi durumunda Tefe/Tüfe oranları ile gecikme zammı yeniden hesaplanacaktır. Gelir testi sonucunda en alt gelir grubuna dahil olduğu tespit edilen kişiler içinde tahakkuk etmiş prim borçları silinerek eski yeşil kartlıların sağlık hizmetleri kurumca karşılanacaktır. Sigortalılarımızın GSS prim borçlarının bulunup, bulunmadığını kurumumuz internet adresinden www.sgk.gov.tr kişisel bilgilerini girmek suretiyle öğrenebilecekleri gibi taslak yapılandırma planını da görebileceklerdir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme